23948sdkhjf

"Automatik-messe bliver et lærestykke"

- Vi skal i gang med industrimesserne igen, og vi skal lære at afholde messerne i en tid, hvor corona stadig er her, lyder det fra styregruppen bag Automatik-messen.

- Det her er den nye form for messer, og det bliver vi nødt til at lære. For vi skal i gang med industrimesserne igen.

Læs også: Som ventet: Klart færre besøgende på Automatik 2020

Sådan lyder det fra Jørgen Stenberg, der er medlem af styregruppen bag Automatik-messen og tidligere adm. direktør hos teknikleverandøren HF Følsgaard. Han henviser til, at Automatik-messen dermed bliver et lærestykke i, hvordan man afholder messer midt i en virustid.

- Hvis vi ikke kan mødes på messer, så er jeg bekymret for, hvordan vi får udviklet tingene og får skabt nye dialoger i industrien, siger Jørgen Stenberg, der fornemmer, at der er bred opbakning til at afholde Automatik-messen, selvom corona stadig findes i samfundet.

- Der er en positiv stemning omkring, at vi skal have messerne i gang igen nu, og messen i Brøndby er et godt sted at tage det første skridt. Det er på mange måder en overskuelig messe, siger han og henviser til både udstillernes forholdsvis begrænsede investering, de ensartede stande og antallet af gæster.

- Det nemmeste havde været at udskyde denne her messe, men kunsten lige nu er at arbejde under de forhold, som corona skaber. Det kan jo vare lang tid med smitten og en vaccine, og på messen er det gennemtænkt i detaljer, hvordan det her håndteres forsvarligt, slår han fast og henviser til, at messearrangøren MCH har sat et yderst omfattende program op for at skabe en sikker, hygiejnisk messe.

Det spontane møde

Så alt er på plads i forhold til både messegæster - og de 90 udstillere.

Læs også: Automatik 2020: Mere kvalitet end kvantitet hos Sick

- Selvfølgelig er vi skeptiske omkring, hvor mange gæster, der kommer, men vi er nødt til at forsøge det her, siger Jørgen Stenberg og henviser specielt til værdien af de uventede og spontane dialoger, der opstår på en messe.

De møder fører til nogle kontakter og snakke, der er vanskelig at indlede og finde andre steder end på messerne.

- På messen får du det spontane møde, hvor du får en inspiration til nogle nye ting og nogle nye dialoger. Man får en direkte snak om produkterne, og man oplever udviklingen på de enkelte områder siger Jørgen Stenberg.

- Når vi fra Følsgaards side tidligere har været på messe, så kan der godt være 30-40 procent nye ansigter og nye personer bag de kontakter, vi får med hjem. Så er der skabt forbindelse, og så er det lettere at mødes bagefter i et virtuelt møde, påpeger han.

Læs også: Eilersen til messe med selvtilliden i orden

Selvom udstillere og arrangører står sammen om at få en messe i gang midt i en coronatid, så kigges der naturligvis med en del nervøsitet på strømmen af gæster.

Og alle krydser fingre for, at gæsterne både har mod og lyst til at være med i Brøndbyhallen.

- Jeg synes, det er flot, at der er så mange udstillere, som vil vise sig frem på de vilkår, der er på messen. Det er jeg stolt af, og nu må vi se, hvordan messegæsterne reagerer på det her. Det springende punkt er naturligvis, om vi får gæsterne til at komme, siger Jørgen Stenberg, som kraftigt opfordrer til, at alle der besøger Automatik-messen får installeret "stop smitte" appen på deres telefon.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141