23948sdkhjf

Her er Ørsteds nye topchef

Energiselskabet Ørsted udnævner Mads Nipper fra Grundfos som ny topchef. Det sker efter et tidligere ønske fra Henrik Poulsen om at stoppe i Ørsted med udgangen af januar næste år.

Ifølge en pressemeddelelse fra Ørsted tiltræder Mads Nipper posten den 1. januar 2021.

Blå bog: Mads Nipper (54 år)

Uddannet cand. merc i International Business fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1991.

Tidligere stillinger:

2014-2020: Adm. direktør og koncern i Grundfos

1991-2014: Lego, senest som Chief Marketing Officer og Executive Vice President samt medlem af Management Board.

Mads Nipper er derudover næstformand i bestyrelsen i Dansk Industri, næstformand i Danish Crown og medlem af Axcels Advisory Board. Han har desuden tidligere siddet i bestyrelsen i Bang & Olufsen, Tulip og Stokke A/S.

Kilde: Ørsted

- Med udgangspunkt i en klar vision om bæredygtighed har Mads i løbet af de seneste seks år stået i spidsen for en meget vellykket omstilling af Grundfos, som har styrket virksomhedens markedsposition i et stadig mere konkurrencepræget marked og forbedret de finansielle resultater væsentligt, siger Ørsteds bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, i meddelelsen.

54-årige Mads Nipper udtaler samme sted:

- Den udfordring, vi står over for i forhold til at omstille verdens energisystemer fra fossile brændstoffer til vedvarende energi for at undgå de katastrofale konsekvenser af klimaforandringerne, er mere presserende end nogensinde før og kræver en indsats i alle dele af samfundet. Som et af verdens fem største selskaber inden for vedvarende energi og med en klar ambition om at gå forrest i den globale energiomstilling er Ørsted i en unik position til at gøre en forskel i kampen mod klimaforandringerne.

Henrik Poulsen fratræder sin stilling som topchef i Ørsted den 31. december 2020, men kommer til at fungere som særlig rådgiver for Mads Nipper ind til slutningen af januar 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125