23948sdkhjf

Antallet af angreb mod IoT-enheder stiger

Antallet af angreb mod IoT-enheder steg med næsten 50 procent i den første halvdel af 2020

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere viser en global stigning på 46 procent i antallet af rapporter om suspekte hændelser fra IoT-enheder såsom  lamper, lydanlæg, termostater, fra januar til juni.

- Mange fabrikanter af IoT-enheder tager ganske enkelt ikke sikkerheden alvorligt. Når vi installerer kameraer eller smartlåse i vores hjem, så forventer vi at sikkerheden er i orden, men det er langt fra tilfældet, siger Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender.

Arsene fortsætter:

- Enheder bliver sendt på markedet med alvorlige sårbarheder, produkterne holder op med at modtage sikkerhedsopdateringer kort tid efter, de er blevet solgt, forbrugerne får ikke forklaret, hvor vigtigt det er at skifte passwordet til enheden, osv. Det er ganske enkelt ikke godt nok, taget i betragtning at de her produkter efterhånden er i rigtig mange hjem, siger han.

IoT-enheder udnyttes på to måder

Hackere, der målretter deres angreb mod IoT-enheder, er som regel efter én af to ting, fortæller Arsene:

- Enten går hackerne efter personlige informationer, eller de vil bruge enheden som en del af deres botnet, siger han.

Botnet er betegnelsen for et netværk af enheder, hvis computerkraft hackere bruger i deres angreb. Det kan eks. være ved DDoS-angreb, hvor hackerne oversvømmer en server med trafik fra botnettet, så serveren lægges ned.

Hackere går efter de sårbare

Bitdefenders telemetri viser, at mere end 55 procent af alle identificerede hændelsesrapporter fra IoT-enheder i private hjem meldte om angreb, hvor der blev scannet efter sårbarheder i enhedens internet-porte.

Det betyder, at hackerne konstant scanner efter sårbare IoT-enheder, og viser med al alvor, hvor vigtigt det er at have sikkerheden i orden.

- Hackerne udvikler selvfølgelig deres angreb i takt med at IoT-enheders popularitet vokser. Så sikkerheden bliver nødt til at følge med, hvis ikke vi skal se nogle meget alvorlige hændelser i fremtiden, advarer Arsene.

Læs mere om: IoT
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078