23948sdkhjf

Se videoen: Microsoft fisker datacenter op fra havets bund

I to år har Microsoft hafte en 12 meter lang cylinderformet container liggende på havets bund ud for Orkney-øerne nordøst for skotland.

Læs også: Dansker scorer toppost hos Microsoft

Cylinderen udgør et mindre datacenter og ideen med projektet var at teste, om det overhovedet er muligt at drive et datacenter under vand.

Det skriver Ingeniøren.

Datacenteret består af 864 servere fordelt på 12 racks og efter to år på havets bund er delene i langt bedre forfatning, end man skulle tro. Kun ganske få servere er gået i stykker.

Samtidig viser de første resultater, at serverne ser ud til at have klaret sig bedre end et identisk datacenter, som Microsoft har haft kørende på land i samme periode.

Læs også: Google-ejer krydser milepæl til 1000 milliarder dollars

- Fejlraten i vand er en ottendedel af hvad vi ser på land, siger Ben Cutler, projektleder for Microsofts Project Natick, som det undersøiske datacenter kaldes.

Indtil videre har Microsoft to forklaringer på, hvorfor datacenteret har klaret sig så godt på bunden af havet.

Containeren har været tømt for ilt og fyldt med kvælstof, der ikke belaster metalkomponenterne helt så meget som ilt. For det andet vurderer Microsoft, at de udeblevne teknikerbesøg kan være en årsag til, at antallet af fejl er væsentligt lavere end det på land. Ingen person har kunne støde ind i de mange server-racks, og der er heller ikke fra- og tilkoblet kabler med fejl til følge under vejs. 

Videoen er produceret af Microsoft

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11