23948sdkhjf

Ny robust drone-detektor er klar til frontlinjen

Nordjyske MyDefence har netop sendt en ny serie af “ruggedized” dronedetektorer på markedet. Målet er indledningsvist militære enheder, men systemet kan også løse opgaver i den civile verden.

Nordjyske MyDefence har netop sendt en ny serie af “ruggedized” dronedetektorer og dronejammere på markedet. Målet er indledningsvist militære enheder, men systemet kan også løse opgaver i den civile verden.

Droner er en relativt ny tilføjelse i moderne krigsførelse. Både i forhold til observationer, men droner kan også være en billig måde at sende bomber og granater mod sine fjender.

Hos MyDefence, der har hjemme i Nørresundby, har man i de sidste 2-3 år arbejdet på at udvikle en køretøjsbaseret drone-detektor, der kan opdage og identificere fjentlige droner. Watchdog 150 og Watchdog 250 er bygget, så de kan fungere på slagmarken. Både i forhold til rystelser, stød og slag, men også i forhold til påvirkning fra eksempelvis støv eller saltvand. Således kan dronedetektoren både monteres på køretøjer og skibe.

Monteret på et køretøj eller et skib opdager Watchdog 150 og 250 dronerne ved at opfange styresignaler og video-output fra dronen.

- Vores system har så den fordel, at det kan genkende forskellige droner fra hinanden. På den måde kan man få en ide om, hvem der har sendt dronen op, fortæller Dan Hermansen, der er CEO hos MyDefence, der i samme ombæring også lancerer en ny version af jammer-systemet Dobermann, som også er blevet gjort robust nok til at kunne fungere i kamp. Begge systemer er certificeret MIL-STD-461. Opsætningen kan betjenes fra MyDefence Command & Control (C2) systemet, Iris, eller integreres i eksisterende C2- og kampstyringssystemer via Argos API.

Langsigtet salg

Hos MyDefence ser man frem til at komme i gang med salgsarbejdet, der i første omgang sigter mod militær- og forsvarsenheder. Navnligt det amerikanske forsvar, hvor MyDefence skal deltage på store messer for at vise det nye robuste dronesystem frem, når disse engang åbner igen efter Covid-19.

- Der er jo tale om et langsigtet salg. Vi skal ind og arbejde med producenter af både køretøjer og skibe, så systemet kan integreres i fremstillingsfasen. Så det kan måske vare 5-10 år, inden vi ser vores system solgt i større antal, forklarer Dan Hermansen, der dog understreger, at systemet også kan eftermonteres i den nuværende vognpark. Ligeledes kan der i det civile system også være interesse for at råde over systemet.

- Der er ingen tvivl om, at der er et kæmpe potentiale for vores system, og at der vil være interesse over hele verden, siger Dan Hermansen.

MyDefence har siden 2013 koncentreret sig om at udvikle, producere og sælge antidroneprodukter til detektion, sporing og jamming af ubemandede drone-systemer (UAS).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078