23948sdkhjf

Ambu vinder kontrakt med stor indkøbsorganisation i USA

Medicoselskabet Ambu har indgået en kontrakt med en "stor" amerikansk indkøbsorganisation.

Aftalen omfatter selskabets endoskoper til engangsbrug, og den gør det muligt for Ambu at servicere omkring 20 pct. af akuthospitalerne i USA. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ambu fortæller, at kontrakten er vundet i en specifik kategori for endoskoper til engangsbrug, men selskabet oplyser hverken, hvilken "stor indkøbsorganisation", der er tale om, eller hvornår aftalen træder i kraft. Kategorien giver indkøbsorganisationens medlemmer adgang til medioselskabets fulde portefølje af engangsendoskoper, der er godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Det inkluderer både produkter inden for bronkoskopi, urologi, gastroenterologi samt øre-, næse- og halsområdet.

- Vi byder beslutningen om at skabe en kategori for engangsendoskoper velkommen, og vi ser frem til en spændende rejse, hvor vi sammen kan føre avancerede engangsprodukter videre til hospitaler og sundhedsudbydere, siger Juan Jose Gonzalez, der er administrerende direktør hos Ambu, i pressemeddelelsen.

De amerikanske indkøbsorganisationer kaldes også for Group Purchasing Organization (GPO), der forhandler priser og vilkår på forhånd for en gruppe virksomheder, som i dette tilfælde er hospitaler og sundhedsudbydere.

Ifølge Ambu vil den nye aftale accelerere selskabets markedsandel yderligere på markedet for engangsendoskoper, der bruges til kikkertundersøgelser og modsat de genanvendelige - som navnet antyder - kun kan bruges én gang og derefter smides ud. Det danske selskabs strategi betyder, at der ikke skal bruges tid på at rense og rengøre produkterne, ligesom det også kan være med til at reducere smittefaren.

Ambu kunne også i september fortælle, at det har landet en aftale med indkøbsorganisationen UroGPO, som er den største amerikanske indkøbsorganisation på det private urologimarked. Den aftale går på engangscystoskopet Ascope 4 Cysto til engangsbrug, der fik markedsføringsgodkendelsen fra FDA i april i år.

I slutningen af august vandt Ambu også en treårig aftale med indkøbsorganisationen Premier i USA i kategorien engangsendoskoper.

Hele det danske selskabs produktlinje af endoskoper er også omfattet af denne aftale, der er underskrevet i denne uge og har effekt fra den 1. november.

Ambu forventer samlet set at sælge mere end 1 mio. engangsendoskoper i hele 2020. Frem mod 2022 har selskabet planer om lancere 12 nye produkter på tværs af alle områder inden for endoskopi.

/ritzau/Finans

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078