23948sdkhjf

Trecifret millionbeløb til Danmarks 14 nye erhvervsklynger

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter nu op om Danmarks 14 nye erhvervsklynger ved at sende 160 millioner kroner i retning af projektet.

Pengene skal bruges til, at ” vejen fra forskning til faktura bliver lettere for virksomhederne”, fremgår det af en pressemeddelelse fra netop Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

- I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er vi yderst tilfredse med udpegningen af de nye, stærke klyngeorganisationer. Aktørerne har samlet sig for virksomhedernes skyld og dermed skabt de bedste betingelser for, at virksomhederne ved hjælp af klyngerne kan anvende den nyeste forskning i deres egen forretning – noget der også vil styrke dansk økonomi og samtidig bidrage til løsninger på bl.a. det grønne område (…). Derfor støtter vi viden- og erhvervsklyngerne med i alt 160 mio. kr. over de næste to år, siger Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Arbejdet for forenkling

Siden 2019 har forenklingen af klyngelandskabet været et af de helt centrale mål for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Forenklingen skal give danske virksomheder endnu bedre rammer for at udvikle deres forretning.

De 14 nye viden- og erhvervsklynger beskæftiger sig med alt fra miljøteknologi til fødevarer og forsvar, rum og sikkerhed – områder, hvor danske virksomheder og dansk forskning står stærkt, men hvor tilførsel af ny viden og innovation til virksomhederne kan sætte yderligere skub i forretningen og den danske økonomi.

De 14 klynger er udpeget for en fireårig periode. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har forpligtet sig til at bidrage til klyngernes aktiviteter i hele perioden. Bevillingen på 160 mio. kr. dækker derfor alene de første to år og fordeles ud til klyngerne i beløb på mellem 4 og 17,5 millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079