23948sdkhjf

NKT Photonics forventer væsentlig ringere 2020-omsætning

NKT Photonics trak tilbage i maj sine forventninger for 2020 tilbage på grund af usikkerheden i forbindelse med den globale coronakrise.

Læs også: Photonics giver corona-kvaler i NKT-regnskab

Dags dato har fiberoptik-virksomheden genindført de finansielle forventninger. Og fra oprindeligt at se ind i en omsætningsvækst på mellem 5 og 15%, så forventer man nu en nedgang på mellem 2 og 12%. EBITDA-marginen forventes at blive mellem 1% og 6% (oprindeligt cirka 15-18%). Det beskriver virksomheden i en selskabsmeddelelse.

Omsætning i 3. kvartal 2020

I 3. kvartal 2020 var de præliminære finansielle resultater for NKT Photonics en omsætning på EUR 16,7 mio., svarende til organisk vækst på 3%, og EBITDA på EUR 1,0 mio.

Selskabet oplevede en gradvist forbedret markedssituation i løbet af kvartalet, men usikkerheden i markedet var fortsat høj, og visse områder af markederne oplevede stadig modvind som følge af coronavirus pandemien.

Indtjeningen i 3. kvartal 2020 var lavere end i samme periode i 2019, hvor NKT Photonics’ omkostningsbase steg på baggrund af investeringer i fremtidige vækstmuligheder og et mindre favorabelt kundemix, som førte til lavere indtjeningsmarginer.

- De finansielle forventninger er behæftet med usædvanlig høj usikkerhed på grund af den nuværende markedssituation relaterende sig til den fortsatte udvikling i coronavirus pandemien og den tilhørende påvirkning af den globale økonomi, anfører NKT Photonics.

Ydermere forventes det, at hovedparten af NKT Photonics’ indtjening i 2020, som i tidligere år, vil blive genereret i 4. kvartal.

Den primære forudsætning for at opnå de opdaterede finansielle forventninger vil derfor være en normaliseret markedssituation uden signifikante negative implikationer på efterspørgsel eller udbud.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125