23948sdkhjf

To ingeniør-uddannelser samles på fire nye institutter

Bestyrelsen for Aarhus Universitet besluttet at nedlægge Ingeniørhøjskolen og Institut for Ingeniørvidenskab. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Læs også: Ud med vanadium: Nye kobberbatterier skal lagre solens energi

Således er det fra 1. januar 2021 slut med opdelingen mellem to ingeniøruddannelser i Aarhus. I dag kan man læse til diplomingeniør på Ingeniørhøjskolen og til civilingeniør på universitetets Institut for Ingeniørvidenskab. Fremover samles ingeniøruddannelserne og fordeles på fire nye institutter.

- Jeg er meget glad for, at bestyrelsen bakker op om de store visioner for AU’s ingeniørområde, og jeg glæder mig til, at vi nu for alvor kan komme i arbejdstøjet og få visionerne gjort til virkelighed, siger dekan Eskild Holm Nielsen, Faculty of Technical Sciences på AU, til Ingeniøren.

De fire ny institutter har fået navnene: Institut for Bioteknologi og Kemiteknologi, Institut for Elektro- og Computerteknologi, Institut for Byggeri og Bygningsdesign samt Institut for Mekanik og Produktion.

Senere i denne måned bliver den fremtidige organisering og konstitueringer på de nye institutter præsenteret. 

Da planen blev præsenteret i juni, understregede dekan Eskild Holm Nielsen over for medarbejderne, at nedlæggelsen af Ingeniørhøjskolen og Institut for Ingeniørvidenskab ikke ville betyde afskedigelser.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109