23948sdkhjf

EU-støtte til fynsk skruerobot

Odenseanske Spin Robotics har fået tildelt støtte fra EU-programmet Esmera, der støtter små og mellemstore virksomheders udvikling, test og markedsmodning af robot-teknologier.

Læs også: Han sprang selv ud som robot-iværksætter

- Vi ser store perspektiver i at deltage i et internationalt projekt som Esmera, som vil støtte udviklingen af robotten, siger en glad Thomas Sølund, CTO og medstifter i Spin Robotics.

Spin Robotics udvikler en robot-arm til skrueopgaver samt en digital platform, hvorigennem robotten nemt kan programmeres til forskellige opgaver.

Projektpartneren Pehama fra Nordborg bygger fødestationen, hvor skruerne bliver placeret præcist, så robotten let kan gribe dem.

Til sidst spændes det hele på en standardvogn produceret af sønderborgske EasyRobotics, så robotten kan flyttes rundt til forskellige opgaver i produktionen og derved gøre det billigere for virksomheder, der ikke behøver at investere i flere ensidige løsninger.

Læs også: De er på vej med en skruerobot

- Det bliver hurtigt dyrt, hvis en virksomhed skal bygge et sådant skrueværktøj af standardkomponenter, fordi en ingeniør skal til at programmere det hele, forklarer Thomas Sølund. “

- Ved at lave et dedikeret værktøj og lægge meget af intelligensen ind i værktøjet, kan vi sænke prisen. De timer vi bruger på intelligensen, er timer - og penge - som virksomheden ikke skal bruge efterfølgende.

Spin Robotics har indtil videre fået cirka 575.000 kr. fra Esmera-programmet. Hvis projektet udvælges til næste fase, vil der falde yderligere cirka 930.000 kr., som blandt andet skal bruges til at skærpe kalibreringen og gøre det nemt, når vognen flyttes mellem forskellige arbejdsopgaver i produktionen, så robotten kan udføre den bredest mulige vifte af opgaver.

- Spin Robotics er en spændende ny virksomhed, som vi er glade for at samarbejde med, siger Else Dyekjær Mejer, konsulent på Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles.

- De har godt mod på og succes med at søge tilskud til udvikling af virksomheden. I de nye EU-programmer er der også gode muligheder for at understøtte de udviklingsorienterede danske robot-virksomheder med EU-tilskud, afslutter hun.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063