23948sdkhjf

Stort projekt gav bedste bundlinje i mands minde

Et stort projekt til en tysk kunde satte dagsordenen i C&H Systems nyeste regnskab. Og projektet nød automationshusets top- og bundlinjen godt af. 

- Vi er kommet ud af et godt regnskabsår, som ligger ud over normalen i forhold til omsætning. Vores forretning kører meget cyklisk, fordi vi er en projektvirksomhed, siger administrerende direktør Niels Frost Nielsen, C&H System.

Resultatet før skat voksede fra 3,9 til 11,2 mio. kr. i 2019/20-regnskabet, mens bruttofortjenesten steg over 40 procent til 69,3 mio. kr.

Måtte leje fabrikshal

Projektet var til en kunde i byggemateriale-segmentet, og ordren var historisk stor.

Anlægget var så omfattende, at Næstved-virksomheden måtte ud i byen for at finde ekstra 4.000 kvm., som man kunne leje til anledningen.

- Vi har leveret omkring 6.000 kvm. produktion til kunden i et nøglefærdigt projekt, som skulle hænge sammen med andre leverandørers anlæg. Vi har testet produktionscellerne på vores fabrik, og derfor har der pladsen været under pres, siger direktøren om projektet, som han kalder en god læringsproces.

Leveringen af projektet gik i gang i 4. kvartal 2019 og er færdigserviceret om kort tid. 

Reduktion af medarbejdere

Direktøren Niels Frost Nielsen tiltrådte 1. februar, og han kalder tiden siden for begivenhedsrig. For det første, fordi man gik ud af et år, hvor der havde været et stort behov hos kunderne.

- I min opstart var min første opgave at gå i gang med at lave en tilpasning af virksomheden. At jeg så også skulle tage beslutninger om coronakrisen, kommer oven i hatten, fortæller han.

Tilpasningen betyder, at medarbejderantallet gik fra over 90 til cirka 60 ansatte, hvilket er en normal bemanding i en historisk kontekst. 

Corona giver udfordringer

C&H System har en meget høj eksportandel, og derfor har coronasmitten også haft problemer med sig. Det har været vanskeligere at komme ud til kunderne for at installere, og salgsteamet har haft svært ved at kunne komme på kundebesøg.

Der er for eksempel lande som Brasilien, hvor man ikke kan komme ind, mens der er andre, hvor medarbejderne først skal i karantæne, inden man kan rejse videre ind i landet. 

- Vi har for eksempel lige haft en installation i Kina, og den har betydet, at vi vil skulle have folk i 14 dages karantæne på hotel, før de kunne komme ind i landet. Det er de vilkår, vi arbejder under i øjeblikket, fortæller Niels Frost Nielsen. 

- Vi forventer med coronakrisen indregnet, at vi kommer ud med et nulresultat i år. 

C&H System A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 69,3 49,4
Resultat af primær drift 11,5 4,2
Resultat før skat 11,2 3,9
Årets resultat 8,7 3,1
Balancesum 65,7 79,1
Egenkapital 27,4 21,7
Antal ansatte 86 66
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094