23948sdkhjf

Universal Robots varsler overskud

Den danske robotproducent Universal Robots med base i Odense varsler overskud på bundlinjen i regnskab 2020, som afsluttes 31. december, skriver Jern & Maskinindustrien, som udkom fredag. 

Udmeldingen kommer trods fald i omsætning og antallet af solgte robotter i det aktuelle regnskabsår, der er præget af corona-krisen.

- Vi har altid tjent penge år for år, og vi vil også tjene penge i år, selv om vi også har investeret meget i udvikling, siger Jürgen von Hollen til Jern & Maskinindustrien.

Jürgen von Hollen ønsker ikke at sætte tal på forventningerne til resultatet, men han slår overfor Jern & Maskinindustrien fast, at han er godt tilfreds med den måde Universal Robots indtil nu er kommet gennem coronakrisen på.

- Vi har vist, at vi kan drive vores virksomhed også igennem en pandemi, og at vi kan fortsætte med at sælge vores produkter, siger Jürgen von Hollen, som heller ikke har fyret nogen funktionærer som følge af krisen.

- Fundamentalt set tror vi, at der er tale om en kortere krise, og at vi kommer ud af den i løbet af 2021 ud fra en formodning om, at der kommer en vaccine, siger UR's adm. direktør.

Dyk i salget

Universal Robots mærkede et stort dyk i salget, da coronakrisen satte ind. I andet kvartal 2020 faldt salget hele 32 procent. Men siden har Universal Robots oplevet et gradvist stigende salg af robotter.

- Vi ser en vækst kvartal for kvartal. Der er nogle lande, som virkelig er godt i gang igen. Hidtil har hvert kvartal ligget under det tilsvarende kvartal i 2019, men vi ser gode muligheder for fjerde kvartal. Jeg håber, vi når en vækst i fjerde kvartal i forhold til fjerde kvartal 2019, siger Jürgen von Hollen.

I 2019 omsatte Universal Robots for 1,66 milliarder kroner og leverede et årsresultat på 213 millioner kroner før skat.

- Der er nogle lande, hvor markedet vågner op igen. Vi ser for eksempel det amerikanske marked begynde at få fart. Men det er svært at afgøre, hvad der er årsagerne til det. Det tyske marked derimod går trægt. Bilindustrien kæmper stadig og er ikke oppe på samme niveau som før. Det betyder noget, fordi over 30 procent af vores robotter til Tyskland bliver solgt til bilindustrien eller dens underleverandører.

Tror på fremtiden

Jürgen von Hollen ser gode muligheder fremover for Universal Robots små samarbejdende robotter, såkaldte kollaborative robotter også kaldet Cobots.

- Cobots er velegnede, når det handler om at ændre produktionen. Det har vi også set under coronakrisen. Det er let for virksomheder at omstille robotter til en anden produktion. Vi har for eksempel set virksomheder, som har omstillet til medicinske produkter som visirer. Vi tror, at mange brancher har brug for den fleksibilitet, for eksempel bilindustrien. Produktionsindustrien har generelt brug for at blive mere fleksibel. Så derfor tror jeg, at selv i et nedadgående marked, har vi en chance for at vokse, siger Jürgen von Hollen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14