23948sdkhjf

Gulvvaske-robot påkører patienter på sygehus

Der bliver nok næppe lutter champagne og high fives, når et forsøg med rengøringsrobotter på sygehusene i Region Syddanmark skal endeligt evalueres.

I en redegørelse, som Fyens.dk har dykket ned i, fremgår det, at robotterne i flere tilfælde har påkørt patienterne på sygehusene.

Det er eksempelvis sket på Odense Universitetshospital. I notatet fremgår det, at robottens sensorer ikke opfangede patienterne i tide, men at der ikke skete fysisk skade, blot en "ubehagelig følelse".

Ydermere anføres det, at robotterne fungerer dårligt, hvor der er meget aktivitet, eller hvor der er mange forhindringer. Det får robotten til at gå i stå, når den ikke kan komme forbi.

Og så flytter den sig ikke, når eksempelvis ambulancefolk haster igennem gangene med kritiske patienter.

- Teknologien i gulvvaskerrobot-segmentet synes ikke modent nok. Omvendt vurderes det, at den indvundne erfaring ift. brug af robotter på store arealer med langsomme trafikmønstre viser, at robotter ikke fuldt ud kan afvises", skriver sygehuset i notatet, som Fyens.dk har gennemgået.

Politikerne i regionsrådet i Region Syddanmark afsatte i 2019-budgetaftalen fem millioner kroner til at teste rengøringsrobotter på sygehusene. Og forsøgene fortsætter uagtet de foreløbigt uheldige episoder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062