23948sdkhjf

IoT nudger dig i brusebadet

IoT-virksomheden Aguardio lancerer nu en danskudviklet intelligent sensor, der kan nudge brusebadere, der bruger lige lovlig lang tid på at få vasket gravrusten bag ørerne af.

Aguardios sensor monteres på væggen i brusekabinen, hvor den registrerer, når vandet løber i bruseren. Samtidig viser den tidsintervallet på et display for at få den badende til at reflektere over længden af brusebadet.

- Vi ønsker ikke at løfte pegefingre, og folk bestemmer selv, hvor lang tid deres bad varer. Men vi får dem til at tænke over, hvor meget vand og energi, de bruger på et brusebad, og det har en stor effekt, forklarer Thomas Munk-Laursen fra Aguardio i en pressemeddelelse.

Under udviklingen af den nye sensor kørte Aguardio en række testforsøg hos Boligselskabet Sjælland, der nu installerer den i 30 ungdomsboliger for at påvirke de unge til et mere bæredygtigt forbrug.

Målsætningen er at reducere vand- og energiforbruget med 20 procent.

Flere målinger
I Aalborg har Himmerland Boligforening valgt at installere sensoren i en afdeling med 164 almene boliger. Her skal de potentielle vandbesparelser det næste år skal sammenlignes med forbruget i en identisk naboafdeling. 

- Der kan være et enormt potentiale i Aguardio-sensoren, som vi nu installerer i én afdeling for at se, hvor meget den kan flytte beboernes fokus på forbruget. Der bor næsten 14.000 mennesker hos os, og når vi har kontakten til så mange, føler vi, at vi har en forpligtelse til at påvirke, at vi får en bedre verden at leve i både bæredygtighedsmæssigt og socialt, forklarer direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening. 

Udover at fortælle badelængder overvåger sensoren også indeklimaet ved at måle luftfugtighed og notificerer både beboeren og boligselskabet, hvis der er risiko for skimmelsvamp. 

Sensoren er tilkoblet mobilnetværket og kan derfor også fungere som en gateway, der opsamler data til boligselskabet fra andre intelligente IoT-devices i lejlighederne.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094