23948sdkhjf

Digitaliseringspulje skal hjælpe SMV’er med genstart af eksporten

Dansk eksport er hårdt ramt af coronakrisen.

Derfor lancerede regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier en pakke til genstart af dansk eksport på en ½ milliard kroner i begyndelsen af oktober.

Og nu åbner en af puljerne fra pakken – nemlig de 35 millioner kroner til SMV:Digital så op for ansøgninger. Dermed kan små og mellemstore virksomheder nu søge om tilskud til rådgivning eller investeringer i teknologi eller IT.

Med puljen kan SMV’er blandt andet få hjælp til at udvikle e-handel eller digitale salg til nye og flere internationale markeder og på den måde styrke eksporten efter corona.

- Jeg ved, at mange små og mellemstore virksomheder er pressede på grund af coronakrisen. Derfor er jeg glad for, at vi kan sætte hurtigt i gang med at få pengene fra eksportpakken ud og flyve hos virksomhederne. Og netop teknologi og digitalisering er måske den vigtigste vej til at styrke SMV’ernes konkurrenceevne på eksportmarkederne og øget salg, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

En håndsrækning

Tilskuddet kan bruges til for eksempel automatiseringsløsninger, robotteknologi eller software, der kan styrke eksportsituationen blandt andet gennem øget e-handel.

Formand for SMV:Boardet i SMV:Digital, Dorte Zacho Martinsen, siger:

- En af ambitionerne med SMV:Digital er at styrke SMV’ernes investeringer i ny teknologi og IT, og derfor glæder det mig, at vi med denne pulje får mulighed for at give SMV’erne en håndsrækning, så de får investeret i nogle digitale løsninger, der kan booste deres salg til udlandet.

Læs mere på www.smvdigital.dk

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062