23948sdkhjf

GN vinder 10-årig milliardsag

DPTG og TPSA er i dag nået frem til et forlig i striden vedrørende omfanget af den datatrafik, der er blevet overført via det fiberoptiske NSL-telekommunikationssystem i Polen.
Forliget indebærer, at TPSA betaler et samlet og endeligt beløb på €550 mio. til DPTG.

Beløbet bliver overført til DPTG i to betalinger. €275 mio. bliver overført den 13. januar 2012. De resterende € 275 mio. bliver overført til en deponeringskonto i Nordea den 13. januar 2012 og vil blive frigivet til DPTG, så snart DPTG har igangsat annullering af igangværende tvangsinddrivelsestiltag.

700 mio. kr. før skat
GN er berettiget til 75% af beløbet, hvilket svarer til omkring 3.060 mio. kr.

Aftalen omfatter både Fase 1 og 2 og påløbne renter. Da GN tidligere har indtægtsført beløbet tildelt for Fase 1 samt påløbne renter, vil nettopåvirkningen af forliget i fjerde kvartal 2011 være omkring 0,7 mia. kr. før skat.

Af beløbet skal der betales dansk selskabsskat på 25%. Da GN, som tidligere kommunikeret i forbindelse med voldgiftskendelsen for Fase 1 i september 2010, har fremførbare skattemæssige underskud forventes likviditetseffekten af forliget at blive omkring 2,5 mia. kr. efter skat og andre relaterede omkostninger, som endnu ikke er betalt.

Aktietilbagekøb igangsættes snart
GN har tidligere kommunikeret, at selskabet ville igangsætte et aktietilbagekøbsprogram på DKK 600 mio., når beløbet for Fase 1 var modtaget. Baseret på forliget, som også omfatter Fase 2, vil GN nu købe aktier tilbage for DKK 1,3 mia.

Baseret på den nuværende bemyndigelse for aktietilbagekøb vil tilbagekøbsprogrammet igangsættes umiddelbart efter modtagelse af første betaling. Betinget af, at der opnås bemyndigelse hertil på generalforsamlingen i marts 2012 vil tilbagekøbsprogrammet fortsætte herefter.

Den del af forliget, som ikke anvendes til aktietilbagekøb, vil initialt blive anvendt til at tilbagebetale selskabets nuværende gæld på DKK 1,2 mia.

En milepæl
GN’s kapitalstrukturpolitik (nettogæld på op til maksimalt to gange EBITDA) er uændret – GN’s langsigtede politik er fortsat at distribuere overskudslikviditet til aktionærerne.

GN Store Nords Bestyrelsesformand Per Wold-Olsen siger:

- Vi er meget tilfredse med, at den langtrukne strid nu er blevet afsluttet. Vi har arbejdet utrætteligt i aktionærernes interesse, og forliget er en vigtig milepæl for GN.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093