23948sdkhjf

Wirtek er tæt på optimal udnyttelse af kapaciteten

Hos Aalborg-virksomheden Wirtek fortsætter de gode takter med et Q3, der understreger, at konsulent- og udviklingsvirksomheden er godt kørende i øjeblikket.

Der er markant vækst på samtlige parametre, men mest bemærkelsesværdigt er det foreløbige driftsresultat, der for de første tre kvartaler viser en EBITDA på 2,44 millioner kroner mod 832.000 kroner i samme periode sidste år. Og det er med en samtidig vækst i omsætningen på små 4 millioner kroner.

- Vi har været rigtig gode til at matche vores kapacitet med behovet. Det er tæt på en optimal udnyttelse af vores kapacitet, siger Michael Aaen, der er CEO for Wirtek. 

- Og det ryger jo direkte ind på bunden, når man ikke har medarbejdere, der sidder venter på opgaver eller laver interne projekter, siger Michael Aaen, der er meget tilfreds med udviklingen i Wirtek. 

Verdensmestre i Teams
Som i mange andre virksomheder har Wirteks medarbejdere i høj grad arbejdet hjemmefra i de sidste mange måneder. Det mærkes selvfølgelig på de indre linjer, men kunderne mærker ingen forskel.

- Vi er jo en virksomhed, hvor det er en præmis, at vi sidder på afstand og holder kontakten online og på telefonen, så der har kunderne ikke oplevet, at der er noget, der er anderledes, siger Michael Aaen, der dog efterhånden ser frem til, at kunne få lidt flere medarbejdere på kontoret.

- Men jeg tror, at vi skal helt hen i anden halvdel af næste år, før vi er fuldt tilbage. Og så er vi jo alle sammen blevet verdensmestre i Teams og alt det der, så det kan sagtens være, at vi for eftertiden kommer til at have en hverdag, hvor vi er mere fleksible med, hvor vi lægger vores timer, siger Michael Aaen.

Wirtek, der har hovedsæde i Aalborg, har tre udviklings- og testcentre i Rumænien, hvor virksomheden beskæftiger lige omkring 100 medarbejdere. Virksomheden er noteret på Nasdaqs First North.

Wirtek A/S
mio. kr. Q1-Q3 2020 Q1-Q3 2019
Omsætning 20,58 16,67
Resultat af primær drift (EBITDA) 2,44 0,83
Resultat før skat 2,32 0,69
Balancesum 9,48 6,68
Likvid beholdning 4,12 1,29
Antal ansatte 101 94
Q3 blev afsluttet 30.september 2020
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093