23948sdkhjf

Innovationsfonden investerer i digitale teknologier

Et nyt partnerskab med Innovationsfonden som hovedinvestor har set dagens lys. DIREC er et nyt nationalt Center for Forskning i Digitale Teknologier og er et samarbejde mellem syv danske universiteter og Alexandra Instituttet. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Baggrunden for det nye partnerskab skal findes i den spirende mangel på højtuddannede it-specialister både i de danske virksomheder og i den offentlige sektor.

Målet er at opbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i digitale teknologier ved danske universiteterog bidrage til Danmarks konkurrencedygtighed ved at sikre udvikling af nye produkter og løsninger baseret på de nyeste digitale teknologier.

DIREC ledes af en bestyrelse bestående af:

  1. Jens Christian Godskesen, prorektor, IT-Universitetet, formand
  2. Michael Holm, grundlægger og CEO, Systematic, næstformand
  3. Natasha Friis Saxberg, CEO, IT-Brancheforeningen
  4. Thomas Asger Hansen, Head of Analytics and Artificial Intelligence, Grundfos
  5. Rikke Hovgaard Zeberg, direktør, Digitaliseringsstyrelsen
  6. Mads Nielsen, institutleder, Datalogisk Institut, Københavns Universitet
  7. Kasper Hallenborg, institutleder, Maersk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet
  8. Kaj Grønbæk, institutleder, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Centerets aktiviteter vil ske på baggrund af samfundsmæssige behov, hvor forskning løbende omsættes til værdiskabende løsninger og digital omstilling i erhvervslivet og den offentlige sektor.

Internationalt anerkendt
Danmark er i front inden for en række ‘klassiske’ it-teknologier, men der er mangel på specialister. Det er derfor nødvendigt med en styrket indsats og dermed sikring af, at Danmark fortsat er i front og ikke mindst i forhold til nye teknologier som f.eks. kunstig intelligens, big data og internet-of things.

Det er et mål for DIREC at blive et internationalt anerkendt center og kunne matche de mest respekterede tilsvarende centre i Europa og USA og dermed tiltrække de bedste forskere til at opholde sig ved centeret.

DIREC består af de datalogiske institutter på Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Dertil kommer Alexandra Instituttet A/S, som er ét af Danmarks Godkendte Teknologiske Service Institutter, der som mission har at omsætte ny it-forskning og teknologi til værdi i form af nye innovative produkter og services hos danske virksomheder og den offentlige sektor.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109