23948sdkhjf

Brug øjnene til at navigere rundt på mobiltelefonen

Senseye brillerede til gårsdagens Venture Cup-finale Product & Technology i Roskilde.
Læs sms’er eller tast adgangskoden til din mobiltelefon kun ved hjælp af øjnene.

Det kan blive en realitet for fremtidens mobiltelefoner, når virksomheden Senseye, der har vundet Venture Cup-finalen Product & Technology, får deres produkt på markedet.

Senseye er grundlagt af tre tidligere Ph.d.-studerende fra ITU, Martin Tall, Javier San Agustin, Henrik Skovsgaard, og en nuværende Sune Alstrup Johansen. Med vindertitlen har de vundet 25.000 kroner til at styrke deres virksomhed.

Bygger prototype for pengene
Martin Tall og Javier San Agustin fra Senseye fortæller, at prisen betyder rigtig meget for dem:

- Inden i dag vidste vi ikke, hvem vi skulle konkurrere imod, men efter at have hørt de andre pitches, fandt vi ud af, at det var hård konkurrence – så vi forventede slet ikke at vinde, siger de og uddyber:

- Det er perfekt, at vi har vundet de her penge. Vi skal til at bygge en 3D-proto-type, som koster 20.000 kroner. Den nye proto-type ligner det rigtige produkt, men er lavet i plastik, så folk bedre kan forestille sig det. Det er super vigtigt for at fremme vores teknologi.

Smartphones ikke eneste mulighed
Holdet blev valgt af en jury bestående af seks kompetente erhvervsfolk fra CONNECT Denmark, Væksthus Sjælland, Bevola, CAT Science Park, Alro Consult og Tøttrup ApS.

Jury Line Fossing, chefkonsulet hos Væksthus Sjælland, og Tom Weidner, investment manager hos CAT Innovation, fortæller om vinderholdet:

- Der var mange gode og kompetente hold, som gav anledning til stor diskussion i juryen. Valget faldt på et meget stærkt hold, der har arbejdet meget med teknologien. De har skabt avanceret software til billig hardware, og det vil gøre, at teknologien kommer bredt ud. Grundlæggerne snakker selv om Smartphones, men der er mange andre muligheder. For eksempel kan mere marginaliserede grupper få gavn af teknologien.

Udover vinderholdet Senseye deltog holdene 3D-OCT, Cognicor, Smart Tag, Kanda, Rapid Food Analyzer, Thermopot og ZymeCoat Solutions. Sidstnævnte vandt publikumsprisen med deres oplæg og ide om en ny type belægning til glas, der hindrer algevækst. Ideel til akvarier og tagvinduer.

Om Venture Cup Idea Competition
Venture Cup Idea Competition er en landsdækkende iværksætterkonkurrence, hvor studerende og forskere siden år 2000, har haft mulighed for at styrke deres idé og udvikle den til en investeringsklar forretningsplan.

Konkurrencen bliver organiseret i samarbejde med syv af Danmarks Universiteter (AU, AAU, CBS, DTU, KU, RUC og SDU). Finalerne afholdes i starten af 2012 med en finale i hver af de fem regioner med hver deres kategorifokus.

Kategorierne er: Cleantech & Environment, Life Science & Medtech, Mobile & Web, People & Society og Product & Technology.

Der er otte finalister i hver kategori, og førstepræmien i hver af dem er på 25.000kr.

Venture Cup drives for universitetsmidler og med støtte fra private sponsorer (Grundfos, Novo, Awapatent og Ernst & Young) samt offentlige midler (bl.a. Fonden for Entreprenørskab og Erhvervs- og Byggestyrelsen).

Over 250 investorer, serieiværksættere og erhvervsfolk bruger frivilligt tusindvis af timer på at være jurymedlemmer eller advisors for de deltagende hold i Venture Cup. Hvert år modtager et par håndfulde iværksættere betydelige investeringer efter deltagelse i konkurrencerne, og gennem de sidste 11 år har de ca. 200 videns- og vækstvirksomheder, der er startet efter at have deltaget i Venture Cup:
• rejst over 300 millioner kroner i investeringer
• skabt over 1100 arbejdspladser
• har en årlig omsætning over ½ milliard kroner

Kilde: Zealand Business Connection

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079