23948sdkhjf

B&O håber på overskud efter stærkt halvår

Bang & Olufsen øjner en mulighed for at komme ud af regnskabsåret 2020/21 med overskud efter et første halvår med øget efterspørgsel. Det skriver elektronikkoncernen tirsdag aften i en selskabsmeddelelse.

B&O opjusterer således forventningerne til årets driftsresultat fra et minus på 100 mio. kr. til et resultat et sted mellem minus 50 mio. kr. og plus 25 mio. kr.

Komponentmangel truer

Også omsætningen forventes at stige til et niveau mellem 2,3-2,5 mia. kr. mod en tidligere udmelding om en toplinje på 2,2 mia. kr.

”Den finansielle performance i første halvår har været bedre end forventet som følge af en stærk strategieksekvering, syv succesfulde produktlanceringer og højere efterspørgsel på TV og lydprodukter til hjemmet,” skriver B&O i selskabsmeddelelsen.

Her fremgår det dog også, at den øgede efterspørgsel har en slagside:

”Øget global efterspørgsel på forbrugerelektronik og knaphed på visse komponenter påvirkede produktleverancer og resulterede i højere omkostninger”.

Flere nyheder i ærmet

Det fremgår af selskabsmeddelelsen, at B&O tager forbehold for, at corona-pandemien ikke eskalerer samt at komponent- og logistikomkostningerne forbliver på det nuværende højere end normale niveau gennem resten af regnskabsåret.

Endelig skal B&O lancere mere end fem nye og opgraderede produkter i andet halvår.

B&O offentliggør som planlagt delårsrapporten for 1. halvår 2020/21 den 12. januar 2021. Elektronikkoncernen leverede i 2019/20 et negativt resultat (EBIT) på 347 mio. kr., mens man i det foregående år landede et plus på 59 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094