23948sdkhjf

Højesteret bakker op om hård straf til Hesalight-boss

Højesteret har i dag mandag stadfæstet straffen til tidligere Hesalight-direktør Lars Nørholt. Straffen lyder på syv års fængsel.

Nørholt havde anket sagen til Højesteret i håbet om at få en mildere straf. Straffen på syv års fængsel er blandt de allerstrengeste, som er givet i Danmark for økonomisk kriminalitet.

Højesteret anfører i begrundelsen for straffen, at der ikke er fundet nogen formildende omstændigheder i sagen overhovedet. Til gengæld er der en række skærpende.

Blandt dem er Nørholts centrale rolle i sagen, at hans forbrydelse var planlagt og systematisk, og at han havde tilegnet sig et stort millionbeløb.

- Det er en sag med omfattende og meget grov svindel for over en halv milliard kroner, og jeg er meget tilfreds med, at der nu er sat punktum i sagen med en af de hårdeste domme, der er givet for økonomisk kriminalitet i Danmark, siger anklager Anne Riisager fra Rigsadvokaten ifølge Ritzau i en pressemeddelelse.

Nørholt er dømt for bedrageri, mandatsvig, momssvig, skyldnersvig og dokumentfalsk.

2. april i år idømte Østre Landsret Lars Nørholt syv års fængsel. Akkurat ligesom byretten i Roskilde gjorde i januar 2019. Med syv års ubetinget fængsel kom Lars Nørholt op på siden af Stein Bagger på toppen af listen over de længste straffe for økonomisk kriminalitet.

Grønt luftkastel
Hesalight blev stiftet i 2009. Lampevirksomheden var i flere år kendt som en af Danmarks bedste iværksætterhistorier. Virksomheden blev også fremhævet af daværende statsminister Helle Thorning Schmidt, der ved Folketingets afslutningsdebat i 2013 anpriste Hesalight som den helt store grønne succes.

I 2014 og 2015 hev Hesalight massive investeringer hjem via forfalskede kontrakter, falske referencer og et hårdt pumpet regnskab. Flere danske pensionsselskaber, store virksomheder og banker investerede via obligationslån over 600 millioner kroner i det grønne luftkastel.

I 2016 ramlede korthuset og 18. november 2016 blev Hesalight begæret konkurs. Bagmandspolitiet endevendte firmaet og ransagede også en række andre adresser og sigtede Lars Nørholt.

Opdateres...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109