23948sdkhjf

GN øger salget takket være flere hjemmearbejdende

Salget af audio- og headsetløsninger har været i stor fremgang for danske GN under coronakrisen.

Fremgangen har endda været så stor, at det har løftet den samlede omsætning - også selv om der har været et mindre salg af høreapparater, der ellers er den traditionelt største forretning.

Det fremgår af årsregnskabet fra GN, der er offentliggjort torsdag.

Omsætningen er samlet set landet på 13,4 milliarder kroner i det seneste år. Det er en stigning på syv procent i forhold til året før.

Årsagen til stigningen er selskabet GN Audio, der udvikler og sælger forskellige audio- og headsetløsninger. Her er omsætningen vokset med 40 procent til 8,7 milliarder kroner.

En af forklaringerne på den store fremgang er, at efterspørgslen på audio- og headsetløsninger har været stigende under coronakrisen, fordi mange pludselig har skullet arbejde hjemmefra.

Omvendt har corona dog også betydet, at mange har udsat eksempelvis deres besøg hos audiologen for at få tjekket hørelsen og behovet for et høreapparat.

Det forhold har været med til at reducere salget af høreapparater i selskabet GN Hearing, der har set sin omsætning falde med 26 procent til 4,7 milliarder kroner.

Det faldende salg hos GN Hearing har sammen med blandt andet investeringer i forskning og udvikling bidraget til, at det samlede overskud er faldet for GN.

Samlet har GN tjent 1,3 milliarder kroner. Det er et fald på 14 procent i forhold til året før.

Regnskabet fra GN kommer kun få dage efter, at en anden dansk producent af høreapparater aflagde sit regnskab for 2020.

Det var Demant, der ligesom GN er en af de største høreapparatproducenter i verden.

Også Demants regnskab viste, at salget af høreapparater var faldet sidste år, mens salget af blandt andet headsets var vokset.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078