23948sdkhjf

Vestas-chef afventer konkurrenternes modsvar

I sidste uge løftede Vestas sløret for en ny havvindmølle på 15 MW, som skal være klar til serieproduktion i 2024.

Dermed sætter den danske vindmølleproducent sig i førersædet på et marked, hvor møllerne på et par år er vokset fra under 10 MW til altså nu 15 MW.

Vestas’ udviklingschef Anders Nielsen tror dog ikke, at det hæsblæsende tempo med nye og større lanceringer bliver ved. Det siger han til Finans.

- Jeg tror, at vi vil se en lille udfladning af kurven. Jeg er sikker på, at vi vil se tiltag fra vores konkurrenter - et eller andet modsvar. Men når vi kigger på teknologien, som vi har ved hånden, så sætter det os i en meget konkurrencedygtig position, siger Anders Nielsen til Finans.

Udfordringen for vindmølleproducenterne er, at det koster mange milliarder at udvikle en ny vindmølle, og at det dermed efterfølgende stiller høje krav til indtjeningen.

Ifølge Finans vil Vestas frem mod 2025 investere 250 millioner euro (1,8 milliarder kroner) i udviklingen af den nye V236-15.0 MW-mølle, hvoraf en betragtelig del vil gå til opbygningen af en supply chain forud for serieproduktionen.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE12763290/vestaschef-frygter-ikke-nyt-vaabenkaploeb-alle-bliver-noedt-til-at-tjene-penge-for-at-overleve/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203