23948sdkhjf

Spin out-virksomhed udvikler VR-træningsmodul for Terma

Den lille spin-out virksomhed VRpilot skal udvikle et virtual reality-træningsmodul, som skal træne alverdens jagerpiloters færdigheder i fly, der har Termas ALQ-213 A installeret.

Med finansiering fra Thomas B. Thriges Fond, der i øvrigt ejer Terma A/S, skal Lystrup-virksomheden VRpilot udvikle et Virtual Reality-træningsmodul, som skal spille sammen med Termas "onboard electronic warfare controller ALQ-213 A" som er installeret i mange tusinde kampfly.

Målet er at skabe træningsfaciliteter, hvor piloterne kan træne scenarier, der skal sidde på rygraden. Eksempelvis, hvad man gør, når et missil er på vej mod flyet. Med Virtual Reality kan piloterne træne scenarierne igen og igen og hurtigt måle effektiviteten af træningen.

Målet er strategisk samarbejde med Terma

Træningsmodulet bliver baseret på VRpilots VRflow-standard træningsprocedure samt VRpilots virtuelt pilotklasseværelse, som blandt andet bruges af det danske flyvevåben og flere kommercielle pilotskoler.

Ifølge Daniel Maass, der er medstifter, så er det ambitionen for VRpilot at skabe en anderledes tilgang til missionskritisk træning, samt at skabe et fundament for et længerevarende strategisk samarbejde med Terma A/S

ALQ-213-systemet opdateres konstant for at imødegå et skiftende trusselmiljø. Piloterne
har derfor brug for kontinuerlig træning for altid at være helt opdaterede på systemet.

VRpilot er stiftet i 2019 af de to studiekammerater fra diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik i Aarhus, Thor Paulli Andersen og Daniel Maass. Sidenhen arbejdede de begge med VR hos netop Terma i Lystrup. I august 2020 blev VRpilot leverandør til det danske flyvevåben.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125