23948sdkhjf

ABB jagter Universal Robots med nye cobots

ABB opruster og går massivt ind i kollaborative robotter

Den store automations- og robotkoncern ABB øger nu massivt sit udbud af små kollaborative robotter og jagter dermed Universal Robots ledende position på området.

ABB introducerer to nye familier af robotter, nemlig GoFa og Swifti-robotter. ABB har i forvejen de små YuMi-robotter. Der er tale om stærkere og hurtigere cobots.

ABB tror på, at de nye robotter vil få bred anvendelse inden for industrisegmenter som elektronik, sundhedspleje, forbrugsvarer, logistik og fødevarer.

ABB skriver, at GoFA og Swifti er lavet sådan, at de kan betjenes uden dyb viden om programmering.

- Kunderne kan anvende robotterne inden for få minutter, efter at de er installeret. De er klar til brug uden specialuddannelse, skriver ABB i en pressemeddelelse.

Brugere, der er vant til at arbejde på en tablet eller smartphone, kan nemt programmere de nye cobots med ABB's hurtige konfigurationsværktøjer, lyder det.

- Vores nye cobot-portefølje er den bredeste på markedet siger Sami Atiya, preseident ABB Robotics & Discrete Automation. 

- Med denne udvidelse gør vi cobots lettere at bruge og implementere med support i realtid og vi fremskynder optagelsen blandt virksomheder, der ikke tidligere har overvejet at bruge robotter, siger Sami Atiya.

De nye kollaborative robotter bygger videre på ABB's YuMi-familie, som blev introduceret i 2015. YuMi-robotterne arbejder i dag sammen med mennesker på fabrikker, værksteder og i laboratorier i hele verden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078