23948sdkhjf

Danske batterier skal afhjælpe drikkevandsproblemer

Roskilde-virksomheden Nerve Smart Systems skal i samarbejde med amerikanske Energy and Water Development Corporation (EAWD) være med til at sikre rent drikkevand i områder med mangel på netop dette. Det skriver sn.dk.

Nerve Smart Systems skal levere batterier, som skal drive atmosfæriske vandgeneratorer fra EAWD. Strømmen til batterierne kommer fra solcellepaneler, der leveres af det schweizisk-tyske firma Envelon.

Grundlaget er, at vandmangel bliver et større og større problem verden over, idet befolkningstallet på kloden stiger og vandforbruget ligeså.

Mindre behov for el-net

EAWDs atmosfærisk vandgenerator gør det muligt at udvinde drikkevand ved at kondensere fugtigheden i luften. Den atmosfæriske vandgenerator har sine rødder fra minerne, hvor luften under jorden skulle køles ned. Nedkølingen resulterede i biproduktet; kondensvand.

Med batterisystemet fra Roskilde-firmaet bliver det muligt at gemme den grønne og overskydende energi, således at den kan anvendes til senere at producere vand.

Batterierne vil være med til at mindske behovet for forbindelse til el-nettet, hvilket åbner muligheden for at systemet kan bruges flere steder med primitiv el-infrastruktur, forklares det i avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063