23948sdkhjf

Stærkt andet halvår redder Grundfos-regnskab

Omsætningen for 2020 endte på 26,3 milliarder kroner, svarende til et fald i salget i forhold til 2019 på 4,4 procent målt i lokale valutaer. Efter at have været væsentligt påvirket af Covid-19 i første halvdel af 2020 vendte Grundfos tilbage med stærkere salg i andet halvår, hvor man kun lå 1,0 procent under rekordåret 2019.

Ebit-marginen nåede 9,9 procent for hele året svarende til et ebit (resultat før renter og skat) på 2,606 milliarder kroner. Resultatet blev påvirket af omstruktureringsomkostninger og andre særlige poster. Korrigeret for disse nåede Grundfos' ebit-margin 11,1 procent, hvilket er den næsthøjeste i virksomhedens historie.

- Dette er et resultat vi er stolte af, siger Poul Due Jensen, administrerende direktør og koncernchef, Grundfos, og fortsætter:

- Covid-19-pandemien gjorde 2020 til et udfordrende år for alle, og det har været vores højeste prioritet at garantere et sikkert arbejdsmiljø og fortsat betjene vores kunder på den bedst mulige måde. Vi er derfor meget tilfredse med vores resultat. Vores økonomiske styrke gør, at vi kan investere yderligere i vores strategiske ambitioner og i innovation, så vi kan leve op til vores mål om at løse verdens vand- og klimaudfordringer og forbedre livskvaliteten for mennesker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095