23948sdkhjf

Divisionsjubilæum: Fra 0 til 100 millioner på 10 år

For ti år siden etablerede den nordjyske industrikoncern Mekoprint divisionen Mekoprint Cables. I år ventes divisionen at runde 100 millioner kroner i omsætning.

Væksten i divisionen er skabt som en kombination af organisk vækst og opkøb. Divisionens fødsel skete i forbindelse med opkøbet af leverandørvirksomheden S-Pro A/S. Sideløbende med en offensiv væksttrategi overtog Mekoprint Cables i 2015 Molex Knutsen A/S.

- I marts er det 10 år siden, at Mekoprint Cables så dagens lys. Siden da har vi gennemgået en rivende udvikling i et stadig tættere samarbejde med krævende virksomheder inden for både medicobranchen, industriel automation og energisektoren, siger Lars Laungaard Rasmussen, der er direktør for divisionen Mekoprint Cables.

- De første fire måneder af vores aktuelle regnskabsår er netop gået, og vi kan konkludere, at tallene ser rigtig fornuftige ud. Forventningen er derfor, at vi runder en omsætning på 100 millioner kroner i år, hvor vi altså også kan fejre vores første runde jubilæum, fortæller Lars Laungaard Rasmussen.

- Divisionens positive fremgang skyldes blandt andet, at vi dækker alle behov inden for kobberbaserede ledningsnet fra enkeltledere i høj volumen til krævende coax-løsninger, komplekse kabeltræer og montering af totalløsninger, som betyder at vi kan servicere de fleste af kundernes behov. Ved udvikling af langsigtede kunde-partnerskaber er forretningen siden 2015 fordoblet i omfang ved organisk vækst, siger Lars Laungaard Rasmussen.

Fokuserer på yderligere vækst

Fremtidsplanerne for divisionen, der i dag har over 250 ansatte i Danmark, Sverige, Polen og Ukraine, fokuserer da også fortsat på vækst, både organisk og i form af både nationale og internationale opkøb.

- Jeg glæder mig naturligvis over det seneste årtis resultater, som i den grad har givet blod på tanden i forhold til Mekoprint Cables’ fremtidige servicering af de stigende krav i markedet. Personligt håber jeg, at de næste 10 år vil tegne sig for en mindst lige så positiv udvikling som hidtil – ambitionerne er i hvert fald tårnhøje, både for det kommende år og de næste mange herefter, siger Lars Laungaard Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079