23948sdkhjf

Danske UVD Robots vinder international designpris

IF International Forum Design GmbH, der hvert år siden 1953 har kåret en række designvindere i sin prisuddeling med deltagere fra 60 lande, fremhæver i år et dansk produkt blandt de 10.000 indstillede produkter.

Der er tale om desinfektionsrobotten fra UVD Robots. Robotten kører autonomt rundt i bygninger og bruger UV-C-lys, der uskadeliggør 99,99 procent af bakterier og vira på overflader og i luften inden for 10 minutter.

UVD Robotten er oprindeligt designet til at bekæmpe hospitalsinfektioner generelt, men under pandemien er den også blevet brugt på plejehjem, hospitaler, skoler, lufthavne, flyselskaber, hoteller, butikscentre samt af fødevare- og medicinalindustri i mere end 60 lande.

Designmæssigt er den omkringkørende robot udformet i et meget kompakt og slankt design med runde hjørner, som gør, at den fleksibelt kan navigere rundt selv i trange omgivelser.

- I Danmark bruges desinfektionsrobotterne især på hospitaler, skoler og i butikscentre. Det globale markeds interesse for de dansk designede UVD Robots, der oprindelig er udviklet til generel forebyggelse af hospitalserhvervede infektioner, er vokset kolossalt under Covid-19-pandemien. Vi har en stærk tradition for godt og intuitivt design her i Danmark, og vi oplever, at selve udformningen og brugeroplevelsen af vores produkter er en afgørende faktor for, at kunderne foretrækker vores teknologi, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Udover desinfektionsrobotter udvikler Blue Ocean Robotics-koncernen også andre typer servicerobotter såsom telepresencerobotter under brandet GoBe Robots samt forflytnings- og rehabiliteringsrobotter under PTR Robots brandet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094