23948sdkhjf

Danske legerobotter skal indtage Schweiz og Tyskland

Danske Shape Robotics, som laver Fable-robotter til undervisning, har fået distributører i både Schweiz og Tyskland.

Så nu skal de små modulære danske robotter ind i undervisningen i de tyske og schweiziske skoler.

I Schweiz drejer det sig om Bischoff AG, som i  forvejen leverer teknologiske løsninger til uddannelsesinstitutioner i Schweiz.

- Aftalen med Bischoff AG åbner et nyt vigtigt marked for os. Vi har i øjeblikket fokus på at øge vores tilstedeværelse i de tysktalende DACH-lande, da der ligger et stort vækstpotentiale her, efterhånden som landene accelererer deres digitalisering, siger David Johan Christensen, CEO fra Shape Robotics.

I Tyskland har Shape Robotics indgået aftale med Conrad Electronic, som er en ledende forhandler af elektronik med 3.500 ansatte og 36 detailbutikker.

- Conrad er en meget stærk partner i Tyskland og vi er stolte over at kunne byde dem velkommen som Fable forhandler. Der er ingen tvivl om at Conrad spiller en vigtig rolle for vores strategi i Tyskland som er et af vores fokusmarkeder, siger David Johan Christensen.

Shape Robotics venter at høste fordele af, at Tyskland i disse år investerer massivt i uddannelsessektoren blandt andet i form af investeringsprogrammet ’DigitalPakt Schule’ på 5,5 mia. Euro, hvis formål er at fremme digitalisering af den tyske grundskole.

Tilsvarende er der initiativer i Schweiz for at fremme de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Digital Switzerland er en organisation, der har skabt "Computational Thinking"-initiativet. Organisationens mål er, at alle skoler i Schweiz skal tilbyde undervisning i kreativ programmering og teknologiforståelse.

Shape Robotics sælger sine education-robotter i hele verden. Den bidrager ifølge virksomheden til at forberede de studerende til en omskiftelig fremtid, hvor digitale teknologier, kunstig intelligens og automatisering præger familie- og arbejdsliv.

Ud over Fable-robotten så lancerede Shape Robotics i 2020 telepresence-robotten Fable Connect. Den gør det muligt at få studerende tilbage til klassen ved hjælp af robotten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094