23948sdkhjf

Nu bygges landets første salt-kraftværk

Den sønderjyske opstartsvirksomhed SaltPower, som er grundlagt af Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgens M. Clausen, er nu klar til at introducere den grønne omstilling for en ny teknologi.

I øjeblikket er SaltPower ved at installere sit første kommercielle anlæg hos salt-producenten Dansk Salt i Mariager med en elproducerende kapacitet på 100 kW. Sideløbende med leverancen af virksomhedens første kommercielle produkt, er udviklingen af næste generation allerede gået i gang, skriver GridTech.

Det skriver mediet GridTech.

Teknologien udnytter kort fortalt naturfænomenet osmose til energiproduktion. Ved at pumpe ferskvand og saltvand ind på hver sin side af en membran, der kun tillader ferskvandet at passere, vil osmose-processen forsøge at udligne forskellen i saltopløsning.

Det ferske vand vil således naturligt blive trukket gennem membranen mod den salte opløsning i et forsøg på at fortynde saltopløsningen. Det øger vandtrykket på saltvandssiden af membranen, og vandet sendes dernæst gennem en turbine, der bruges til at generere strøm, skriver GridTech.

- Sideløbende med, at vi leverer vores første kommercielle anlæg, er vi så gået i gang med at kigge på, hvordan vi kan bygge den næste generation, fortæller SaltPowers direktør Lars Storm Pedersen til Gridtech.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079