23948sdkhjf

Fem tons stort batteri skal lade biler på Bornholm

En fem tons tung pakke fra danske Nerve Smart Systems er nu landet på Bornholm. Containeren indeholder et stort tre-strenget batteri, der kan hurtigoplade elbiler med op til 350kW. Det fortæller Nerve Smart Systems i en pressemeddelelse.

Batteriet er udviklet af danske Nerve Smart Systems og leveres i forbindelse med det EUDP-finansierede projekt ”TOPChargE” og det EU-finansierede projekt ”INSULAE”.

- Der er rigtig god synergi imellem de to projekter, imens vi påviser elbilopladning med høj effekt i TOPChargE projektet, kan de mange andre testresultater man får med et stort energilager bruges i INSULAE projektet, siger Jesper Boie Rasmussen, administrerende direktør i Nerve Smart Systems og opfinder af batteriteknologien "Nerve Switch".

Det mobile batteri skal fungere som en ladestander for elbiler i de næste to år, hvor brugere skiftevis på Campus Bornholms parkeringsplads og ved Green Solution House.

Som en del af den nye grønne innovative løsning, bliver batteriet tilsluttet til solceller i de perioder, hvor containeren står ved Campus Bornholm. Under normale omstændigheder bliver strøm fra solceller konverteret fra jævnstrøm til vekselstrøm og så tilbage igen til jævnstrøm, inden det bliver lagret i et batteri.

Ladestanderne bliver nu testet og vil være klar til elbilejerne fra 1. juli. For at projekterne får testet teknologien i batteriet så godt som muligt, opfordrer partnerne bag projektet alle elbilejere til at svinge forbi batteriet og prøve laderen.

På den måde skabes det bedste datagrundlag til det videre arbejde med at færdiggøre teknologien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079