23948sdkhjf

Beskæftigelsen stiger for tredje måned i træk

Set over perioden februar til april er i alt 24.000 personer kommet i job. April har bidraget med 16.000

Efter mange mistede deres job i sidste års forår på grund af coronaudbruddet, har pilen generelt peget den anden vej i foråret i år.

Alene i april er beskæftigelsen steget med 16.000 personer. Det er den største månedlige fremgang, siden Danmarks Statistik i 2008 begyndte at føre statistik med området.

Med fremgangen i april er beskæftigelsen nu steget tre måneder i træk. Samlet for perioden februar til april er beskæftigelsen steget med 24.000 personer.

Det følger efter et fald på i alt 17.000 personer i perioden december til januar.

De seneste måneders stigning i beskæftigelsen er hjulpet stærkt på vej af den genåbning, der har været af landet. Det vurderer flere økonomer, herunder cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank.

- Genåbningen har åbnet for sluserne igen, hvor beskæftigelsen har fundet et yderst solidt momentum med tre måneders uafbrudt fremgang, siger han i en skriftlig kommentar.

Foruden genåbningen har også udbetalingen af de indefrosne feriepenge været med til at sende flere i arbejde, bemærker økonomen.

- Det har og vil give forbruget vinger og øge efterspørgslen efter arbejdskraft, siger Jeppe Juul Borre.

Tallene fra Danmarks Statistik er korrigeret for sæsonudsving.

Det vil sige, at de for eksempel tager højde for forhold som, at der er mindre at lave inden for byggeriet i løbet af vinteren.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078