23948sdkhjf

Producent booster kapaciteten: Investerer fire milliarder dollars i ny halvlederfabrik

Som svar på den globale komponentmangel investerer amerikanske GlobalFoundries, der er blandt verdens største halvlederproducenter, fire milliarder dollars i en ny fabrik i Singapore.

Med en kapacitetsudvidelse på 450.000 wafers årligt kan GlobalFoundries samlet set levere 1,5 millioner wafers fra Singapore sites.

- GlobalFoundries tager udfordringen med den globale komponentmangel op ved at accelelerere vores investeringer i hele verden. Det tætte samarbejde med vores kunder og Singapores regering er opskriften på den succes, som vi går efter her. Og den ser vi frem til at kopiere i USA og Europa, siger Tom Caulfield, CEO for GlobalFoundries i en pressemeddelelse.

- Vores nye fabrik i Singapore vil støtte det hurtigt voksende marked for automotive, 5G mobility og sikre enhedssegmenter med langsigtede kundeaftaler, der allerede er på plads, siger topchefen.

Byggeriet af den nye fabrik er så småt gået i gang, og man regner med at kunne begynde produktionen i 2023.

Den globale efterspørgsel på halvledere vokser pt i et tempo uden fortilfælde. Prognoser viser, at omsætningen på halvledere vil mere end fordobles i løbet af de næste otte år.

GlobalFoundries beskæftiger samlet 15.000 medarbejdere og driver tre fabrikker i USA, en i Dresden, Tyskland og altså i Singapore.

Virksomheden planlægger udvidelse af kapaciteten på alle sine fabrikker i de kommende år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062