23948sdkhjf

Dansk robot-virksomhed har fået ny direktør

Agro Intelligence, der har udviklet en robot til landbruget, har fået ny, midlertidig direktør.

Der er tale om Lars Torbensen, der erstatter Ole Green på posten. Lars Torbensen kommer fra en stilling som virksomhedens finansdirektør – en stilling han har været i siden marts i år.

- Bestyrelsen har besluttet, at der skulle en ny direktør til for at kommercialisere virksomheden yderligere. Jeg kom til virksomheden i foråret og efter nogle måneder blev jeg spurgt, om jeg ville passe jobbet, siger Lars Torbensen til Electronic Supply.

Ole Green fortsætter i virksomheden i en mere udadvendt rolle, hvor han skal ud til netværket og være virksomhedens ansigt ud af til på messer, konferencer mm.

Fra udvikling til salg

Agro Intelligence har udviklet en selvkørende robot målrettet landbruget kaldet ROBOTTI, der blandt andet kan bruges til intelligent såning, lugning, dyrkning og præcisionssprøjtning af marker.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2015 af Ole Green, og træder nu – efter år på udviklingsstadiet – ind i en periode, hvor virksomheden skal skalere op til kommerciel produktion. Og det bliver den opgave, Lars Torbensen skal fortsætte med at løfte.

- Min opgave bliver at fortsætte arbejdet med at transformere Agro Intelligence fra være en teknologisk udviklingsvirksomhed til at blive en produktions- og salgsvirksomhed. Vi har haft fokus på udvikling, men nu er produktet salgsklart og skal ud i verden, siger Lars Torbensen.

Arbejdet med at lede virksomheden i retning af salg har været længe undervejs, så Lars Torbensen skal med egne ord fortsætte det arbejde, der pågik i hans tid som CFO.

Han fortæller, at arbejdet med at komme ud med produktet bliver ekstra omfattende efter en lang tid med corona-nedlukning.

- Corona gjorde, at vi ikke kunne komme ud og præsentere vores produkter. Det er en længere proces at præsentere nye løsninger indenfor branchen og landmænd er nogle gange mere trygge ved at klappe en John Deere traktor med 280 hestekræfter end en robot med to gange 75 hestekræfter, siger Lars Torbensen.

I de planer ligger blandt andet en drøm om at nå udlandet, fortæller han.

- Vi har på nuværende tidspunkt forhandlere i 9 lande rundt omkring i Europa, og vi arbejder på at få etableret netværk med nye forhandlere i blandt andet Canada og Australien. Vi er nødt til at have folk til stede for at sikre, at vi kan levere den kvalitet og rådgivning, vi gerne vil, siger Lars Torbensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14