23948sdkhjf

Så er HI 2021 skudt i gang

Tirsdag morgen blev HI 2021 skudt i gang. Æren for den mere formelle del var tilfaldet Hernings borgmester Dorte Vest (V).

Hun tog i sin tale tilhørerne med en tur ned af memory lane og fortalte, hvordan HI-messen og Herning har kørt det perfekte parløb, siden messens start for 58 år siden.

- På Herning-egnen har vi altid grebet ud efter nye muligheder. Vi omfavner store samfundsforandringer og bruger dem som afsæt for at skabe fremdrift. Det gælder i dag og det gjaldt også for 58 år siden, sagde Dorte Vest.

- HI-messen er indbegrebet af udvikling. Det er her, man samles og tænker nyt. Nye automatiseringsløsninger, der er skabt af innovation, og som er med til at gøre danske virksomheder effektive og bæredygtige. Det er det, der skal til, for at vi i Danmark kan opretholde en konkurrencedygtige produktion, sagde hun videre.

Det personlige møde er tilbage

Det var MCH’s direktør Georg Sørensen, der vanen tro fik lov at indlede seancen. Om hans smil var større end vanligt skal være usagt, men sikkert er det i hvert fald, at han har ventet med længsel på atter at kunne lukke gæster ind i messehallerne i Herning efter mere end 1½ års nedlukning. Det satte da også sit præg på hans åbningstale.

- Det er fantastisk at være tilbage. Jeg håber, I alle sammen kan mærke, at vi nyder det. Tilbage er også det personlige møde. Vel at mærke det rigtige, altså det fysiske – mødet vi alle har savnet.  Det der gør en forskel og skaber den menneskelige relation. Det er derfor, vi er på messe, sagde Georg Sørensen.

- Det er en særlig åbning, fordi det kun er fire måneder siden, vi alle fik vished for, at vi kunne holde messer igen. Det har stillet ekstra krav til alle; udstillere og samarbejdspartnerne. At forberede messen på så kort tid. Og det stiller messens 550 udstillere og 118 konferenceaktiviteter i et helt særligt perspektiv, sagde Georg Sørensen.

Perfekt afsæt til en usikker fremtid

Også formand for messekomiteen, Jørgen Stenberg, fik lov at sige et par ord. Heller ikke her gik corona-krisen ubemærket hen.

- I Alle de år som udstiller og i komiteen, har jeg aldrig oplevet en optakt til en messe, som den vi er vidne til denne gang. Jeg kan huske, at vi nåede at evaluere messen fra 2019. Der gik ikke ret lang tid, så kunne vi ikke mødes længere, så lukkede Danmark ned. Men på trods af det kunne man mærke på alle vores partnere og medlemmer, at de ville have, at denne her messe skulle finde sted, sagde Jørgen Stenberg.

Det ønske fik han opfyldt, og ifølge Jørgen Stenberg er der god brug for årets messe, særligt med tanke på den situation dansk industri står i lige nu med hårdt pres på råvarer, produktion og et sandt kaos på logistikdelen. Der kommer nemlig en tid, hvor økonomien atter går i afmatning, og her er messen en ideel mulighed for at forberede sig lød det fra Jørgen Stenberg.

- Det er ikke rettidig omhu ikke at gøre noget. Derfor skal vi alle agere nu. Vi har et optimalt momentum til at investere og til at tænke anderledes, så vi kan klæde os endnu bedre på til den fremtid, der kommer. Vi kan forbedre processer, produktionsapparat, forretningsgange, finde bedre løsninger, finde mere viden, arbejde smartere, automatisere. Og der er ikke et bedre sted at starte med det end her på HI 2021, sagde Jørgen Stenberg.

HI-messen løber til og med torsdag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094