23948sdkhjf

Nystartet dronemager lander Forsvaret som kunde

Det danske forsvar har indledt samarbejde med den sjællandske dronevirksomhed Nordic Wing.

Sammen skal parterne udvikle en drone til forsvaret, fremgår det i en pressemeddelelse.

- Sammen med Forsvaret har vi ideelle muligheder for at udvikle fremtidens superdrone. Medfinansieringen fra Forsvarets Medfinansieringsordning gør det muligt for os at sætte baren højt og udvikle et produkt, der er i verdensklasse, siger Esben Nielsen, CEO i Nordic Wing.

Ny strategi

Samarbejdet har afsæt i en aftale fra august 2021, hvor forsvarsministeren og et udpluk af de virksomheder, der leverer til forsvaret, gav hinanden et håndslag på en ny strategi, der betyder at mere produktion til forsvaret skal foregå på dansk jord.

Alt sammen for at sikre udvikling og arbejdspladser i Danmark. Ved at lægge produktionen i Danmark, har Forsvaret desuden mulighed for at komme helt tæt på udviklingen og påvirke den til det sidste, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Forsvaret bruger seks til syv milliarder hvert år på indkøb og udvikling, og det er penge, der nu i højre grad kommer til at arbejde i Danmark.

- Vi samarbejder med Forsvaret om at udvikle ny teknologi, der ikke bare placerer os i toppen af Europa men hele verden. Det er et ambitiøst projekt, hvor vi kombinerer Forsvarets ønsker og behov med vores højt specialiserede viden om og erfaring med dronefly, siger Esben Nielsen.

Fakta:

Nordic Wing har hjemme i lokaler ud til den tidligere Værløse flyveplads, og virksomheden er dansk hele vejen igennem. Droneflyene, der primært bliver brugt til landmåling af store geografiske områder, vejer bare fire kilo og kan flyve 3,5 timer fuldt lastet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.47