23948sdkhjf

Storudbyder af digital infrastruktur rykker ind i sydvestjysk datacenter

Den tyske virksomhed DE-CIX, der har base i Frankfurt, er på vej ind i Esbjerg.

Virksomheden udvikler såkaldte internet exchange points, der gør det muligt at etablere og forstærke netværk til internettrafik. DE-CIX rykker ind i det eksisterende datacenter DK01, som drives af Bulk Infrastructure.

Det oplyser Business Esbjerg i en pressemeddelelse.

Hos Business Esbjerg tolkes DE-CIX’ etablering i Esbjerg som en meget klar understregning af Esbjergs voksende betydning på det digitale område.

- Når Europas største spiller indenfor internet exchange, som er grundlaget for, at vi kan tilgå og udveksle data, etablerer et såkaldt knudepunkt her, styrkes mulighederne for Esbjerg, fordi virksomheden har veletablerede netværk, eksisterende trafik og kunder i form af webvirksomheder andre steder i Europa og globalt, siger erhvervschef i Business Esbjerg, Karsten Rieder.

De mange fiberoptiske kabler til og fra ind- og udlandet, der samles ved Esbjerg, har været en af de væsentligste faktorer i Business Esbjergs målrettede arbejde med at tiltrække datacenter og digitale investeringer til området.

- Der er ingen tvivl om, at sammenkoblingsmuligheder er en afgørende driver for at kunne tiltrække digitale aktører og skabe en erhvervsklynge af digitale virksomheder,” understreger Karsten Rieder.

Fakta

  • DE-CIX har tilknyttet mere end 2400 netværk og har digitale lokationer i både Europa, USA, Asien og Mellemøsten. Fra Esbjerg vil virksomheden kunne tilbyde nogle af de bedste sammenkoblingsmuligheder for forskellige typer af kunder.
  • Internettet er summen af alle de individuelle netværk rundt om i verden, der sammenkobles for at tillade deres brugere at udveksle data og netværkstrafik med hinanden.

  • Et Internet Exchange Point (IXP) er et fysisk sted, der tillader netværksoperatører at udveksle datatrafik direkte med hinanden. Et Internet Exchange sikrer derfor hurtig, sikker og effektiv dataudveksling.

  • Det er derfor attraktivt for internetudbydere, data-indholdsleverandører, webvirksomheder, kommunikationsservice udbydere, cloud- og software virksomheder og lign. at være placeret tæt på et sted med Internet Exchange
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094