23948sdkhjf

Mekoprint stormer frem og lander alle tiders bedste regnskab

Det går fortsat støt fremad for den nordjyske industrikoncern Mekoprint.

I det netop offentliggjorte forskudte 20/21-regnskab ses en omsætningsfremgang til 571 millioner kroner og et resultat efter skat på 44 millioner kroner. Begge dele er bedst nogensinde.

Det var ellers relativt bange anelser, at Mekoprint gik ind i efteråret 2020, hvor regnskabsåret begyndte 1.oktober. I den periode var ordreindtaget på tværs af virksomhedens fire divisioner lavt. Og med udsigten til en 2.bølge af corona, var forventningerne lave.

- Vi må positivt konstatere, at det seneste regnskabsår har udviklet sig helt anderledes, end vi havde forventet. I midten af 2020 havde vi en forholdsvis lav ordreindgang efter coronakrisens 1. bølge. Samtidig var sigtbarheden meget lav, da ingen kunne vide, hvad efteråret og en eventuel 2. coronabølge ville bringe med sig, forklarer CEO Anders Kold, der er CEO for Mekoprint.

- Men frygten blev forholdsvis hurtig bragt til skamme. Allerede i efteråret 2020 steg markedsefterspørgslen betydeligt og har ligget rekordhøjt siden, siger Anders Kold.

Om Mekoprint:

En familieejet virksomhed grundlagt i 1954.

Virksomheden har hovedsæde i nordjyske Støvring.

Koncernen er opdelt i fire divisioner:

  • Graphic Electronics
  • Chemigraphics
  • Mechanics
  • Cables

Driver otte fabrikker i Danmark, Polen og Ukraine, samt et sourcingkontor i Asien

Blandt kunderne finder man blandt andre Bosch, Siemens, Danfoss og Grundfos.

Medarbejderne gjorde forskellen

Topchefen peger navnligt på to faktorer, der har været afgørende for at opnå det gode resultat. Investeringer og fastholdelse af medarbejdere.

- Vi har de seneste år øget vores langsigtede investeringer i digitalisering, organisationsudvikling og nye teknologier betydeligt. Som virksomhed er vi nøje afhængige af at have adgang til state-of-the-art teknologier, der kan matche det bedste i verden. Det høje investeringsniveau er kommet os til gavn ikke mindst det seneste år, siger Anders Kold.

- Det er dog vores 650 medarbejdere, der har gjort den største forskel. Vi har som virksomhed gjort meget for at fastholde alle mand også under krisen, og jeg må i den grad konstatere, at alle har trukket et stort læs for at få tingene til at lykkes. Det er jeg selvfølgelig meget taknemmelig for, forklarer direktøren.

Opturen for Mekoprint-koncernen kommer ikke til at toppe her. Omsætningen forventes også at stige i indeværende regnskabsår.

Dog venter man, at indtjeningen vil blive lavere på grund af øgede lønomkostninger og et støt stigende investeringsniveau.

Mekoprint Holding A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 571,1 508,9
Resultat af primær drift 60,3 31,6
Årets resultat 44,0 21,1
Balancesum 579,0 508,6
Egenkapital 244,6 212,7
Antal ansatte 618 589
Regnskabsåret blev afsluttet 30.sept. 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095