23948sdkhjf

DAC skal levere til verdens første kommercielle rumstation

Danish Aerospace Company er blevet valgt til at fremstille og levere rum-træningsudstyr til Axiom Space, Inc.’s kommercielle rumstation, der vil blive tilkoblet den Internationale Rumstation.

Odense-virksomheden har tidligere leveret træningsudstyr til Esa og Nasa, men det er første gang selskabet for alvor træder ind på det kommercielle bemandede rumfartsmarked.

Axiom Space Inc vil tilkoble flere segmenter til ISS. Den første tilkobling er planlagt til 2024. Axiom-segmentet vil blive centrum for forskning, fremstilling og marketing i kredsløb om Jorden. Senere i årtiet og før afviklingen af ISS, vil Axiom frakoble sine moduler og etablere en frit-flyvende Axiom-rumstation, en uafhængig kommerciel rumstation med laboratorie og beboelsesfaciliteter i kredsløb om Jorden.

Længerevarende ophold i rummet er imidlertid ikke muligt uden regelmæssig træning for at modvirke effekten af vægtløshed på knogler, muskler og vores kardiovaskulære system. Astronauter på ISS træner for eksempel i gennemsnit to timer om dagen.

- Vi er ekstremt stolte over, at Axiom Space Inc. har valgt Danish Aerospace Company til at levere træningsudstyr til deres kommende verdensklasse laboratorie i rummet. Dette er et yderst vigtigt skridt for DAC og etablerer vores position som den førende kommercielle leverandør af træningsudstyr til bemandet rumfart. DAC har aktivt forfulgt dette spirende kommercielle bemandede rumfartsmarked de senere år, og etablerede i 2018 et amerikansk datterselskab i Houston. Vi glæder os meget til at bidrage til dette fascinerede nye område, siger Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør, DAC.

Danish Aerospace Company har gennem årene udviklet flere avancerede træningsapparater, inklusive Fergo-cykelergometret (Flight ERGOmeter) produceret til Nasa og E4D (Enhanced European Exploration Exercise Device) produceret til ESA. Så sent som i sidste måned besøgte repræsentanter fra ESA og Nasa, inklusiv Nasa-astronaut Don Pettit og Italienske ESA-astronaut Luca Parmitano, DAC i Odense, for at teste og levere input til E4D-udstyret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
I starten solgte de robotter ud af bagagerummet: Fynsk milliardsucces fejrer 10 års jubilæum
Sorteringsstartup får millioninvestering: - Rammer et stort hul i markedet
EMS'er kan ikke følge med - åbner midlertidig fabrik
PCB-virksomhed får tyske kolleger
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156