23948sdkhjf

Dansk producent har nødplan klar for sin ukrainske fabrik

Hos den nordjyske industrikoncern Mekoprint holder man ekstra godt øje med den aktuelle konflikt i og omkring Ukraine.

Mekoprint ejer nemlig en fabrik et par hundrede kilometer vest for hovedstaden Kiev. Og skulle russerne invadere og skabe ustabilitet i Ukraine, så har virksomheden en nødplan klar. Det skriver Nordjyske.

Planen indebærer en flytning af maskiner og værktøjer til en søsterfabrik i Polen, hvor man også har opbygget et stort lager af færdigvarer og komponenter.

- Det, som vores 120 ukrainske medarbejdere og vi gerne selv vil, er at fortsætte den positive udvikling, vi har opnået i Ukraine. Men det er klart, at jo større spekulationer, der er omkring en russisk invasion og dermed risikoen for driftsforstyrrelser i forhold til at få varer ud og ind af Ukraine, vil det få os til at overveje yderligere forebyggende foranstaltninger, siger Anders Kold, CEO for Mekoprint.

Direktøren kan dog berette om en relativt rolig tilgang til muligheden for en russisk invasion af det østlige Ukraine. Ifølge Anders Kold, så er de ukrainske medarbejdere vant til uro ved grænsen mod Rusland, og deres største frygt er snarere risikoen for at miste jobbet fremfor en invasion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112