23948sdkhjf

Luftrenserfirma politianmeldt for udokumenterede corona-påstande

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet AIR-TECH.dk ApS for vildledende markedsføring. 

Virksomheden har ifølge forbrugerombudsmanden ikke kunnet dokumentere, at en luftrenser har den positive effekt mod corona-virus, som den har fremhævet i sin markedsføring.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at det var vildledende, da AIR-TECH.dk ApS annoncerede med, at virksomhedens produkt, luftrenseren MAC500s, kunne begrænse smitte med corona-virus.

Forbrugerombudsmanden har derfor anmeldt virksomheden til politiet for at have overtrådt markedsføringsloven.

Sagen kort:

  • AIR-TECH.dk ApS indrykkede i marts 2020 en annonce for luftrenseren i annoncetillægget ”Sundhed og Helse” i dagbladet Politiken.
  • Det fremgik af annoncen, at luftrenseren kunne fjerne corona-virus fra luft og overflader, samt at luftrenseren kunne forebygge og formindske corona-smitte.
  • AIR-TECH.dk ApS har desuden markedsført luftrenseren på sin facebookside og på sin hjemmeside. Det omfatter påstande som:
  • - Dansk producent fjerner Corona-virus fra luft og overflader-
  • - STOP COVID-19 from SPREADING – effective infection rate reduction.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

Forbrugerombudsmanden har modtaget flere klager over virksomhedens markedsføring og derfor bedt AIR-TECH.dk ApS om at dokumentere sine påstande.

Virksomheden har sendt omfattende dokumentation til Forbrugerombudsmanden. Miljøstyrelsen har bistået Forbrugerombudsmanden med at vurdere dokumentationen, som ifølge styrelsen ikke er tilstrækkelig til at underbygge markedsføringen.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger i en pressemeddelelse:

- Markedsføringsloven pålægger virksomhederne at kunne dokumentere oplysninger om faktiske forhold. Virksomheder skal derfor kunne dokumentere de oplysninger om et produkts fortræffeligheder, som de anvender i markedsføringen.

- Forbrugerne skal kunne stole på de udsagn om produkters egenskaber, de møder i reklamer. Virksomhederne må ikke overdrive. Gør de det, vildleder de forbrugerne, og det er strafbart, siger Christina Toftegaard Nielsen.

Electronic Supply arbejder på at få en kommentar til politianmeldelsen fra Air-Tech.dk.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141