23948sdkhjf

ETK overtager nødlidende Alpha-elektronik

Alpha-elektronik bliver en del af ETK EMS-familien efter det stod klart, at virksomheden ikke kunne stå på egne ben uden hjælp udefra.

Efter en periode under ny ledelse og store investeringer i maskinparken landede Alpha-elektronik sit andet store underskud i træk, og det akkumulerede underskud for 2020 og 2021 udgør -18,5 millioner kroner.

Ved indgangen til i år var egenkapitalen barberet ned til omkring en halv million kroner. Men presset økonomi til trods, så er der mange positive elementer i virksomheden, mener de nye ejere.

- I næsten et årti har vi haft naturlige og meget positive dialoger, som kolleger i branchen, med ejere og ledelse hos Alpha-elektronik, og det har nu ført til dette ejerskifte, fortæller Torben Drejer, VP og partner i ETK EMS Group, der med virkning fra fredag den første april ejer Alpha-elektronik i Næstved.

Tirsdag fik de omtrent 65 Alpha-medarbejdere beskeden. 

- For at være ærlig, så har vi været lune på Alpha i en årrække, så det er fantastisk endelig at være i stand til at møde det fantastiske personale i Næstved som nye kolleger. Vi ved fra tidligere, at vores måder at gå til markedet i mange henseender var ens, og med de omfattende digitale ændringer af André R. Grundahl i det seneste år, er dette endnu mere tydeligt, siger Torben Drejer.

Alpha-elektronik kommer til at beholde sit navn i en periode, indtil virksomhedens systemer er fuldt integrerede med ETK EMS Groups back office-koncept i Thailand. Til den tid vil virksomheden skifte navn til ETK EMS Næstved.

Alpha-elektronik var ved skæringsdatoen ejet af CEO André R. Grundahls selskab Radley Innovation og Alpha Næstved Holding, der ejes af Bente Michaelsen, enke til Alpha-elektroniks stifter, John Michaelsen, der døde i 2013.

Læs også: Alpha-direktør hilser overtagelse velkommen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078