23948sdkhjf

Medie: Lars Larsen Group høster halv milliard på tabsgivende firma

Lars Larsen Group har skilt sig af med det notorisk underskudsgivende golfbilsfirma Garia, efter i femten år at have kæmpet for at skabe en profitabel forretning.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

På købersiden står amerikanske Club Car, der er ejet af kapitalfonden Platinum Equity, og som ifølge Børsens oplysninger har punget ud med omkring 500 mio. kr. Parterne har ikke ønsket at oplyse prisen.

Garia, som har været en del af Lars Larsen Group siden 2006, har i årevis været et underskudsramt smertensbarn i koncernen. Siden 2011 har bundlinjen været rød, og i alt løber det samlede minus op i godt 219 mio. kr.

– Alle, der har fulgt med i udviklingen i Garia, ved, at det har været en udfordrende rejse. Men efter en hård start har vi haft tocifrede vækstrater siden 2014, og i dag er Garia ikke bare en profitabel virksomhed, men også Danmarks største bilproducent – nogensinde, lyder det fra Jacob Brunsborg, bestyrelsesformand i LLG.

På vej mod en god forretning

– Derfor er det også lidt vemodigt at sælge Garia netop nu. Men vi skal være gode købmænd, og tilbuddet fra Club Car, er det helt rigtige for både Lars Larsen Group og Garia. Club Car giver Garia mulighed for at flytte sig til det næste niveau og er på lang sigt den rigtige ejer, fortsætter bestyrelsesformanden. 

Ifølge adm. direktør Jakob Holstein var man da også på vej til at skabe en god forretning, ikke mindst takket være efterårets opkøb af polske Melex. Men da en køber bankede på, valgte man altså i stedet at afhænde.

– Der har været en dialog i nogen tid, for der er ikke mange spillere i den her branche, men det var dem, der kom til os ift. købet. Garia og Melex havde helt klart en plads i Lars Larsen Group, og vi var efter opkøbet i Polen på vej mod en god forretning. Men det her var en mulighed, vi vurderede til at være en once in a lifetime til at drive firmaet mod nye højder, siger Jakob Holstein til Børsen.

Handlen forventes endeligt gennemført i løbet af andet kvartal 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094