23948sdkhjf

Vækstbranche sælger til hele verden men fattes folk

Omsætningen i den samlede IT-branche stiger igen markant. Med næsten 14 procent vækst og samlet 283 milliarder kroner satte de danske IT-virksomheder ny rekord.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv.

Men under glæden over det stærke 2021 lurer nervøsiteten. 

- Vi kunne sagtens have ansat endnu flere i branchen, men der er en akut mangel på it-kompetencer. Mange it-virksomheder oplever, at de decideret har måtte sige nej til opgaver, fordi de ikke har kunne skaffe folk til at løse dem. Og det går ud over digitaliseringsprojekterne i både det offentlige og private erhvervsliv, siger Natasha Friis Saxberg, der er administerende direktør i IT-Branchen, i en pressemeddelelse.

Samlet set eksporterede de danske IT-virksomheder for lige over 100 milliarder kroner i 2021. En stigning på næsten 25 procent.

- Den danske it-branche har en kæmpe fordel af, at vi lever i et så digitaliseret samfund, som vi gør. Vi er ofte flere år foran vores udenlandske konkurrenter, hvilket gør os interessante som globale leverandører af ny teknologi. It kan meget vel gå hen og blive Danmarks nye eksporteventyr, siger Natasha Friis Saxberg.

I løbet af 2021 steg antallet af medarbejdere i branchen med 6.209, og der er nu 101.000 fuldtidsmedarbejdere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157