23948sdkhjf

Industrigigant satser milliarder på varmepumper

Tyske Bosch formåede at komme stærkt igennem 2021, hvor de gik 10 procent frem på toppen og landede en omsætning på 78,7 milliarder euro. Ligeledes voksede driftsresultatet til 3,2 milliarder euro.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor de også afslører en række nye planer for de kommende år.

Den primære attraktion er en investering på 300 millioner euro svarende til godt 2,2 milliarder kroner i selskabets varmepumpeforretning.

De store summer skal bruges på at udnytte, at markedet for varmepumper er i stor vækst.

- Bosch vil investere yderligere 300 millioner euro i varmepumpeforretningen i midten af årtiet. Markedet vil vokse med 15 til 20 procent årligt fra nu af og indtil 2025. Vi sigter mod at vokse dobbelt så hurtigt som markedet, siger næstformand for bestyrelsen i Bosch, Christian Fischer, i pressemeddelelsen.

For den tyske gigant vil det sige, at de kan slå to fluer med ét smæk.

- Vores strategiske mål – at hjælpe med at forme klimaindsatsen med teknologi og udvide vores serviceydelsesforretning – supplerer hinanden, siger Christian Fischer videre.

Udover investeringen i varmepumpeforretningen vil Bosch også kaste 500 millioner euro efter brintelektrolyse, hvor Bosch forventer at lancere deres levering af staks til 2025.

- Vi har et bredt grundlag for at udvikle brintteknologier og ønsker at fremme brintproduktionen i Europa. Vi forventer, at det globale marked for elektrolysatorkomponenter vil løbe op i omkring 14 milliarder euro i 2030, siger bestyrelsesformand Stefan Hartung.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062