23948sdkhjf

Medie: Danfoss-datterselskab handlede med russiske våbenproducenter

I juli 2014 påbegyndte EU en række sanktioner mod den russiske statsejede våbenfabrikant Almaz-Antey, efter de skulle have leveret våben til nedskydningen af fly foretaget af pro-russiske separatister.

Alligevel valgte Danfoss russiske datterselskab, AO Ridan, i 2015 at sælge produkter til virksomheden JSC IEMZ Kupol, som er et datterselskab af Almaz Antey.

Det skriver mediet Danwatch, som er kommet i besiddelse af officielle russiske udbudsdokumenter, der viser, at Ridan indgik tre kontrakter med Kupol i 2015.

I artiklen beretter Danwatch, at Ridan ligeledes har indgået aftaler om salg af varmevekslere med andre dele af russisk militær.

Hos Danfoss er pressechef Mikkel Ballegaard Pedersen dog ikke enig i, at der er foregået noget forkert fra datterselskabernes side.

- Vi har kigget på, om vores datterselskaber overholder vores interne procedurer og regler, og vi har ingen grund til at tro, at Ridan ikke har overholdt vores interne processer. Vi kan bekræfte, at Ridan har haft en god godkendelsesprocedure og dobbelttjekket alle ordrer, om de overholder alle eksterne og interne regler og procedurer herunder de sanktioner, der blev pålagt Rusland efter Ruslands ulovlige annektering af Krim i 2014, skriver Mikkel Ballegaard Pedersen i et mailsvar til mediet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093