23948sdkhjf

Nyt datacenter-samarbejde kan fremme energiomstilling

Power-management-virksomheden Eaton har netop udvidet sit samarbejde med den amerikanske softwaregigant Microsoft. Et samarbejde, der sigter mod at hjælpe virksomheder med at nå deres bæredygtighedsmål via Eatons EnergyAware UPS-teknologi.

Den nye strategiske rammeaftale mellem Eaton og Microsoft skal understøtte udviklingen af blandt andet digital transformation, bæredygtighed og energiomstillingen i en lang række større industrier.

Her vil et centralt element være at implementere Eatons EnergyAware UPS-teknologi i en bred vifte af Microsoft-projekter.

Med tilføjelsen af EnergyAware i UPS-teknologien vil nødstrømsanlæg fremadrettet ikke blot forsyne kritisk infrastruktur med nødstrøm i tilfælde af strømafbrydelser eller nedbrud på elnettet. 

De vil også kunne understøtte det lokale elnet med vedvarende energikilder som solenergi og vindenergi. Det skaber en helt ny generation af datacentre, der både interagerer og understøtter elnettet med strøm og dermed hjælper el-operatørerne med at levere kritiske fleksibilitetstjenester.

- En UPS, der interagerer med og understøtter elnettet, giver datacentre mulighed for at styre deres energiforbrug på intelligent vis og dermed reducere CO2-udledningen på elnettet. Det giver datacentre en lang række bæredygtighedsfordele, der går langt ud over selve datacenteret, siger Craig McDonnell, Senior Vice President og General Manager for Energy Transition and Digital hos Eaton.

redaktionen/moh

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062