23948sdkhjf

Sigter mod første overskud: Shape Robotics lander samarbejde med Samsung

Danske Shape Robotics har onsdag indgået et samarbejde med den sydkoreanske tech-gigant Samsung, hvor Shape Robotics får del i Samsungs distribution i Rumænien og Bulgarien.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem de to teknologiproducenter betyder, at Shape Robotics bliver en del af Samsung-distributørernes pulje i Rumænien og Bulgarien. Shape Robotics vil desuden fungere som såkaldt Value Added Distributor, der udvikler software til Samsungs produkter, som muliggør "connectivity" med anden relevant teknologi, herunder med Shape Robotics eget flagskibsprodukt, Fable-robotten.

Det er planen, at Shape Robotics' edtech-produkter vil blive rullet ud i 19 central- og østeuropæiske lande de kommende tre år. Det glæder CEO André Fehrn, der ser den som en god mulighed for virksomheden til at øge sin tilstedeværelse i det hurtigt voksende og EU-støttede marked for uddannelsesteknologi i Central- og Østeuropa.

- Vi er stolte af, at Samsung har valgt vores unikke teknologi og vores virksomheds "knowhow" inden for EdTech og ser i os en værdifuld partner. Vi har høje forventninger til dette partnerskab, og det tager vores virksomhed til et nyt niveau i forhold til udfordringer og ansvar. Partnerskabet udvider vores eksisterende forretning med Fable-robotter og STEAM Labs. Allerede i år vil aftalen med Samsung øge omsætningen, og på længere sigt vil denne aftale give os flere, nye afsætningsmuligheder, siger André Fehrn.

De nye afsætningsmuligheder betyder, at Shape Robotics' forventninger til omsætningen i 2022 hæves fra 60-70 millioner kroner til 75-85 millioner kroner og selskabet forventer nu positivt EBITDA i andet halvår 2022.

Omsætningsvæksten forventes primært at ske i tredje kvartal og fjerde kvartal 2022 og vil derfor ikke blive afspejlet i halvårsregnskabet, hvor regnskabsperioden slutter den 30. juni 2022.

Shape Robotics oplyser desuden, at de med det nye partnerskab forventer, at de går "ind i et nyt kapitel, hvor virksomheden giver overskud fremadrettet."

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094