23948sdkhjf

Printpladeproducent lukker den danske produktion

Horsens-baserede Print Production trækker nu stikket på sin danske produktion.

Det bekræfter medejer og Teknisk Chef Søren Christensen overfor Electronic Supply.

– Det er selvfølgelig en svær beslutning, jeg har selv været her i 37 år, så det er ikke bare noget, man gør, men beslutningen har været undervejs et stykke tid, og de seneste måneders udvikling har bekræftet os i, at det er det rigtige valg, fortæller medejeren.

Han peger på, at de voldsomt forhøjede energipriser har været med til at skubbe på beslutningen om at nedlægge den energitunge produktion, men understreger, at det generelt er blevet sværere at producere printplader på europæisk grund.

– De, der stadig gør det, er efterhånden nogle gamle aktører, og det betyder, at det også er svært at få serviceret maskiner. Skulle vi fortsætte, ville det kræve nye investeringer i maskiner, som vi så skulle hente i Kina og få serviceret derfra, og da den danske produktion i forvejen ikke er rentabel, ville det blive et rent filantropisk foretagende, forklarer Søren Christensen.

Opskalerer på Kina

Beslutningen medfører, at den danske printpladeproduktion stoppes d. 15. juli, hvorfor hovedparten af de 18 ansatte er blevet opsagt.

– Men vi har jo en hel fabrik, der skal lukkes ned og ryddes, så i første omgang beholder vi et par medarbejdere, der kan hjælpe med den del. På længere sigt bliver vi ikke mere end tre-fire stykker, fortæller Søren Christensen.

At den danske egenproduktion nu nedlægges, er dog ikke udtryk for, at man hos Print Production har tænkt sig at sænke vækstambitionerne. I stedet opskaleres leverandørforretningen, og virksomheden fortsætter altså med printpladeleverancer fra sine mangeårige kinesiske samarbejdspartnere.

– Det er vigtigt at understrege, at vi ikke forsvinder på markedet. Vi holder fast i de kunder og relationer, vi har, og vi vil også meget gerne have flere, fortæller Søren Christensen, der peger på, at det gælder på såvel kunde- som på leverandørsiden.

Print Production kom ud af regnskabsåret 2021 med en bruttofortjeneste på 16,2 mio. kr. og et resultat før skat på 8,6 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063